Cele mai performante trotinete electrice din anul 2023

Cele mai performante trotinete electrice din anul 2023

Deși cultura mijloacelor de transport motorizate a apărut la mijlocul secolului al XX-lea, aceasta nu a prins cu adevărat contur în România decât în ultimii ani. Cei mai mulți navetiști au ales mașinile ca modalitate principală de transport, lăsând trotinetele electrice pe tărâmul jucăriilor destinate copiilor. Se pare că prețurile în creștere ale benzinei și traficul au convins o mare parte a orășenilor să adopte noi modalități de deplasare. Pentru că, pe măsură ce dezvoltarea urbană a transformat drumurile într-un labirint claustrofobic, tot mai mulți cetățeni se îndreaptă spre trotinetele electrice ca modalitate de transport. Adoptarea acestui mijloc de transport are un impact mai mic asupra portofelului și, implicit, a planetei.

Trotinetele electrice au trecut de la statutul de noutate la cel de mijloc de transport fiabil in doar cativa ani. Acest lucru s-a datorat în mare parte creșterii serviciilor de închiriere de scutere electrice, precum Lime și Uber, dar nu strică faptul că aceste vehicule motorizate portabile sunt distractiv de condus.

Oamenii au descoperit, de asemenea, că a deține propria lor trotinetă este mult mai convenabil. Fie că este vorba de o călătorie rapidă la magazin, o plimbare la un restaurant sau nevoia de a face naveta la serviciu, există numeroase momente în care este incredibil de util să ai propria trotinetă electrică.

Dacă v-ați gândit să cumpărați una, nu pot să vi-l recomand îndeajuns. Indiferent de modul în care intenționați să o folosiți, există o mulțime de modele diferite pentru aproape orice tip de utilizator. Dar dacă nu ești sigur care merită banii, am alcătuit următorul top cu cinci dintre cele mai bune trotinete electrice de pe piață la momentul actual.

De ce ar trebui să cumpărati o trotinetă electrică?

 
Latura ecologică: Cu toții ar trebui să ne reducem emisiile de carbon. Am depășit punctul de “lasăm o planetă mai bună copiilor și nepoților noștri”. În aceste vremuri tulburi, suntem mai mult în aria “ar fi bine dacă aerul din comunitatea mea ar fi respirabil în viitorul apropiat”. Dacă totuși distantă parcursă nu reprezintă o problemă, iar numărul de bagaje pe care îl aveti de obicei este limitat, atunci o trotineta electrica este o modalitate excelentă de a reduce drastic amprenta de carbon. 
 
Este prietenos cu portofelul: Sunt șanse ca niciodată să nu fi calculat câți bani ați cheltut lunar pe benzină pentru mașina dvs. Nu este o cifră la care vreti să va gânditi – insa este foarte mult, mai ales cu prețurile la benzină care cresc pe zi ce trece. A avea o alternativă electrică pentru a vă deplasa reprezintă o modalitate excelentă de a cheltui mai puțini bani la pompă de benzină și de a avea mai mulți bani de cheltuit pe ceea ce vă doriți cu adevărat.
 
Salvează spațiu: Unul dintre dezavantajele majorității modurilor alternative de transport este unde să-l puneți atunci când nu-l folosiți. O bicicletă este o idee bună până când ocupă o bucată din garsoniera ta. Însa în cele mai multe cazuri, o trotinetă poate fi pliată și strecurată perfect sub birou sau sub pat.
A sosit timpul pentru o schimbare în rutină de transport. O trotinetă electrică de încredere vă poate economisi spațiu, vă poate economisi bani și poate contribui la salvarea planetei. Așa că de ce să nu o gășiți pe cea potrivită pentru dumneavoastră și să o dați o tură cu ea?

Xiaomi Mi M365

Cea mai bună trotinetă electrică
Specificații tehnice
Numar motoare 1
Putere motor 250 W
Viteza maxima 25 km/h
Diametru roata 8.5 inch
Greutate maxima suportata 100 Kg
Clasa de protectie IP54
Unghi de urcare in siguranta 14 °
Continut pachet 1 x Trotineta electrica
Culoare Negru
(108 reviews)
 • Se pliază pentru un transport ușor
 • Cântărește 12 kg, vine standard cu lumini față și spate
 • Este proiectat doar pentru a transporta persoane de până la 100 de kilograme.

Atunci când alegem o trotinetă electrică pentru utilizare zilnică, ne dorim ceva comod și ușor de transportat, fără a face compromisuri în ceea ce privește performanța. Este exact ceea ce am găsit la Xiaomi Mi M365, care reușește să ofere o autonomie de 30 km și o viteză maximă de 24 km pe oră, în timp ce cântărește doar puțin peste 12 kilograme.

Și nu vă lăsați păcăliți de această greutate redusă, are totuși o mulțime de caracteristici încorporate în designul său. De exemplu, este dotat cu lumini față și spate, anvelope late care absorb șocurile și un indicator LED pentru durata de viață a bateriei. De asemenea, are un sistem de frânare regenerativă care alimentează bateria cu energie, precum și o aplicație însoțitoare pentru personalizarea setărilor și urmărirea distanței, a vitezei și a altor măsurători.

Este clar că Xiaomi s-a gândit foarte mult și pentru a face M365 ușor de utilizat. Acest lucru este evident în mecanismul său de pliere, care îi permite să se micșoreze la o dimensiune mai compactă în mai puțin de trei secunde. Această caracteristica este de apreciat atunci când intram și ieim des din mijloacele de trasnport, urcam scările, mergem cu liftul sau chiar când M365 sta în portbagajul mașinii.

Pentru a obține greutatea relativ redusă a M365, Xiaomi a folosit un design minimalist și un cadru din aluminiu ușor. Din acest motiv, este evaluat doar pentru a transporta pasageri cu o greutate de până la 100 de kilograme. Cadrul în sine este destul de rezistent și poate susține cu siguranță o persoană care depășește această limită de greutate, dar un pasager mai greu taie din performanță, reducând atât autonomia, cât și viteza.

Segway Ninebot KickScooter F30E

Cel mai bun raport preț-calitate
Specificații tehnice
Tip motor Electric
Numar motoare 1
Putere motor 300 W
Viteza maxima 25 km/h
Diametru roata 10 inch
Greutate maxima suportata 120 Kg
Clasa de protectie IPX5
Unghi de urcare in siguranta 15 °
Continut pachet 1 x Trotineta electrica
Culoare Negru
(85 reviews)
 • Mai ușoară decât alte trotinete electrice
 • Autonomie mai mică

KickScooter F30E de la Segway Ninebot este o achiziție mai nouă în gama companiei față de cele de top și de upgrade, fiind modelul pe care ar trebui să îl alegeți dacă doriți o trotinetă mid-range, dar totuși destul de capabilă. În modul de funcționare standard, ruleaza 20 km înainte ca bateria să se epuizeze, ceea ce pentru mulți oameni va fi o distanță suficientă. Designul său vă permite să o securizați și are o limită de greutate mai mare pentru călători.

Segway Ninebot anunță că F30E are o autonomie de 30 km. Ca în cazul fiecărei trotinete, această cifră se bazează pe circumstanțe ideale și nu ne așteptăm ca modelele să atingă această autonomie în testele reale. Rezultatul de 20 km obținut a fost un pic mai mic decât era de așteptat, insa numerele din lumea reală contează mai mult decât autonomia citată. De-a lungul plimbărilor, trotineta electrica F30E a reușit să mențină o viteză maximă constantă de 25 km/oră și s-a descurcat fără probleme pe denivelari.

La o greutate de 17 kg, F30E cântărește mai puțin decât alte multe alte trotinete. Designul său frontal are tuburi structurate, care lasă spațiu pentru ancorarea unui lacăt de bicicletă, o caracteristică care lipsește la alte modele Ninebot și care ar putea fi importantă pentru dvs. dacă aveți nevoie să vă protejați trotineta. Segway Ninebot spune, de asemenea, că greutatea maximă a călătorului pe F30E este de 120 kg – mai mare decât limita de 100 kg pentru celelalte modele ale sale.

Segway Ninebot KickScooter Max G30E II

Cea mai bună autonomie
Specificații tehnice
Tip motor Electric
Numar motoare 1
Putere motor 350 W
Viteza maxima 25 km/h
Diametru roata 10 inch
Greutate maxima suportata 100 Kg
Clasa de protectie IPX5
Unghi de urcare in siguranta 20 °
Continut pachet Trotineta electrica
Culoare Negru
(45 reviews)
 • Autonomie mare
 • Mai grea decât alte modele

Segway Ninebot KickScooter Max G30E II este o alegere de top. Ceea ce primești pentru prețul mai mare este o autonomie mai mare: în testele de rezistență, KickScooter Max G30E II a parcurs 38 km. Asta înseamnă că este alegerea potrivită pentru cineva care se va baza pe trotineta sa pentru plimbări lungi.

Segway Ninebot atestă că modelul KickScooter Max G30E II are o autonomie de 65 km, iar compania afirmă că, în timp ce rulează la viteză maximă, autonomia maximă s-ar situa între 35 și 45 km. Este posibil totusi ca diferentele dintre rezultatele testelor si atestatul Segway să depindă foarte mult de circumstanțele exacte în care mergeți.

KickScooter Max G30E II are o punte mai lungă și un încărcător intern, ceea ce înseamnă că există doar un cablu de încarcare. Totuși, aceste două elemente au ca rezultat o trotinetă mai grea, G30E II cântărind puțin peste 18 kilograme.

Razor E Prime Air

Cea mai bună trotinetă mid-range
Specificații tehnice
Caracteristici
 • Interval: Până la 12 km
 • Înălțime ghidon (cm): 105,5 cm
 • Greutate max. utilizator: 80 kg
 • Viteză max: 24 km/h
 • Tip baterie: Li-on
 • Timp de încărcare a bateriei: 2,5 h
(22 reviews)
 • Ușoară și compactă
 • Afișaj pentru indicarea bateriei rămase
 • Frâna de mână necesită îmbunătățiri

E Prime Air de la Razor este relativ ieftină și ușoară (10 kg), promițând o viteză de până la 24 km/oră. În testele de rezistență, trotineta parcurge doar puțin peste 12 km înainte ca bateria să se epuizeze complet.

Trotineta celor de la Razor are un afisaj cu 5 linii, care indică nivelul de viață al bateriei. Noi considerăm că trotinele de la Razor se situează undeva între jucării și sisteme de transport serioase, fiind în general mai ieftine decât majoritatea trotinetelor. Frâna electrică de mână nu a fost deosebit de eficientă, având nevoie de mult mai mult timp pentru a încetini trotineta, iar portul de încărcare nu este acoperit, astfel încât apa sau praful ar putea intra și perturba încărcarea. De asemenea, designul poate părea puțin inconfortabil pentru persoanele mai înalte.

Razor E100

Cea mai bună trotinetă electrică pentru copii
Specificații tehnice
Tip acumulator Plumb-Acid
Numar acumulatori 2
Capacitate acumulator 6 Ah
Durata de incarcare 12 h
Autonomie acumulator 14 km
Voltaj baterie 12 V
(14 reviews)
 • Oferă o cursă stabilă, perfectă pentru copii care învață
 • Ușor de manevrat
 • Favorizează siguranța în detrimentul performanței
 • Durabilitate limitată pe termen lung
 • Greutatea de 12 kg ar putea fi prea mare pentru copii

În timp ce viteza și autonomia sunt de cea mai mare importanță pentru utilizatorii adulți, siguranța și stabilitatea sunt principalele preocupări pentru copii. Această filozofie de proiectare este evidentă în cazul E100, o trotineta care cu siguranță va încânta utilizatorii mai tineri.

E100 asigură o viteză maximă de 16 km/h și oferă o autonomie de aproximativ 40 de minute între încărcări. Da, autonomia acestui model se măsoară în minute și nu în kilometri, ceea ce reprezintă o altă abatere de la piața scuterelor pentru adulți. Cu toate acestea, 40 de minute de utilizare continuă este o perioadă destul de lungă pentru standardele copiilor, oferind o autonomie rezonabilă înainte ca bateria să se epuizeze.

Cu anvelopa pneumatică frontală de 20 cm, E100 oferă o călătorie plăcută și lină. Sistemul de tracțiune spate al scuterului transferă o mare parte din greutate în spate, îmbunătățind stabilitatea și echilibrul ca rezultat. Frânele de mână și o manetă pentru degetul mare fac ca învățarea să fie rapidă și ușoară, ceea ce face ca și copiii mai mici să se simtă confortabil pe aceasta trotineta destul de repede.

Ca în cazul oricărui produs conceput pentru copii, durabilitatea pe termen lung este întotdeauna pusă sub semnul întrebării. Pentru a atenua aceste îngrijorări, Razor a folosit un cadru din oțel în construcția lui E100, ceea ce îi conferă o senzație de soliditate generală. Aceste materiale sfârșesc prin a adăuga ceva greutate trotinetei, care ajunge la 12 kilograme. După standardele trotinetelor pentru adulți, este destul de zvelt, dar copiii mai mici ar putea considera că E100 este greu de transportat.

Cum să testezi trotinetele electrice?

Există 4 factori principali pe baza cărora ar trebui testate și analizate trotinetele electrice pe care le ai în vizor: autonomia, portabilitatea, versatilitatea și valoarea. 

Autonomie: Cele mai multe trotinete electrice sunt definite de autonomia pe care sunt capabile să o ofere, iar acesta este factorul principal de luat în considerare. Pentru a testa acest lucru, am comparat autonomia pe hârtie cu modul în care s-a descurcat în testele din lumea reală. Acolo unde autonomia începe să fie afectată la aproape fiecare model este atunci când începeți să urcați dealuri sau să vă deplasați la viteza sa maximă pentru perioade lungi de timp.

Portabilitate: Capacitatea de a fi transporta cu ușurință o trotinetă este un considerent vital pentru oricine care locuiește într-o clădire de apartamente sau pentru cineva care intenționează să facă naveta o parte din drum pe trotinetă. Portabilitatea nu înseamnă doar cât cântărește, ci și dacă se pliază și este ușor de transportat. 

Versatilitatea: Versatilitatea înseamnă, de asemenea, că o trotinetă poate face față unei game largi de utilizări. A judecă versatilitatea unei trotinete înseamnă a vedea dacă aceasta este capabilă să funcționeze în afara cazului său tipic de utilizare.

Valoarea: Valoarea este o combinație a celor trei categorii de mai sus și a modului în care se raportează la costurile reale. Acest lucru poate însemna adesea că este mai bine să cheltuiți puțin mai mult pentru o trotinetă de calitate, concepută să dureze și să funcționeze corespunzător, decât să cheltuiți mai puțîn pentru ceva ce va trebui să înlocuiți mai des. 

Întrebări frecvente

Află răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre Trotinete Electrice

Ce trebuie să am în vedere când cumpăr o trotinetă electrică?

+

Pe măsură ce piața trotinetelor electrice a crescut și s-a diversificat, există acum o serie de categorii care ajută la definirea acesteia. Cea mai evidentă dintre aceste categorii este dacă un anumit model este sau nu conceput cu gândul la copii sau la adulți.

Cele făcute pentru publicul tânăr tind să fie mai mici, mai puțin costisitoare și mai lente. De asemenea, acestea au adesea o durată de viață a bateriei mai mică, ceea ce se traduce printr-o autonomie mai mică. În schimb, trotinele pentru adulți sunt mai mari, mai rapide și mai grele. De asemenea, acestea tind să fie mai scumpe.

Nu este surprinzător faptul că, atunci când vine vorba de alegerea unei trotinete electrice, prețul este unul dintre principalii factori definitorii. La capătul inferior, veți găsi modele de buget care vin cu componente mai puțin costisitoare, baterii mai mici și viteze maxime mai mici. Trotinetele electrice de nivel mediu se încadrează de obicei în segmentul de navetiști și oferă un mix plăcut de autonomie și viteză, iar prețurile reflectă aceste îmbunătățiri.

La vârful de gamă al pieței, veți găsi modele de performanță care pot costa potențial mai mult de 4000 de RON, dar care sunt, de asemenea, mai rapide, mai agile și au o autonomie mai mare decât concurenții lor.

Ce fel de autonomie au trotinetele electrice?

+

Fiecare producător de scutere oferă o autonomie estimată pentru un anumit model, care este definită ca fiind distanța pe care o parcurge cu o singură încărcare. Această distanță este influențată în mod direct de dimensiunea bateriei, de greutatea conducătorului și de tipul de suprafață pe care este condusă.

Temperatura exterioară poate avea, de asemenea, un impact asupra autonomiei, temperaturile scăzute reducând drastic durata de viață a bateriei. În condiții reale, vă puteți aștepta să parcurgeți între 16 și 40 de kilometri înainte de a fi nevoiți să reîncărcați.

Cât de repede merg trotinetele electrice?

+

O altă caracteristică definitorie a unei trotinete electrice este viteza maximă. Numărul său real variază foarte mult în funcție de model, iar producătorii se vor lăuda adesea cu viteze de peste 25 sau chiar 30 km/oră, deși în practică aceste cifre nu sunt întotdeauna exacte.

Dimensiunea motorului și a bateriei, împreună cu greutatea conducătorului, au fiecare un impact asupra nivelului de performanță. Astfel, multe trotinete se deplasează cu o viteză de croazieră de 8-16 km/h, în special atunci când nu se circulă pe o suprafață plană și uniformă.

Cu toate acestea, cumpărătorii sunt încurajați să ia în considerare cu mare atenție viteza maximă a unui model. Un model mai rapid poate părea mai distractiv, dar poate fi mult mai dificil de controlat. O accelerație mai rapidă și mai multă putere pot fi utile, în special pentru cei care fac naveta, dar siguranța ar trebui să fie, de asemenea, o preocupare principală.

Utilizatorii neexperimentați sunt încurajați să aleagă opțiuni mai lente și mai stabile, în timp ce încă învață să conducă. În plus, trotinetele mai rapide tind, de asemenea, să își consume mai repede durata de viață a bateriei, ceea ce reduce autonomia ca rezultat.

Trotinetele electrice sunt ușor de transportat?

+

Cei care plănuiesc să folosească o trotinetă pentru a face naveta ar trebui să acorde o atenție deosebită greutății acesteia. Căratul acesteia în și de la metrou, sau pe mai multe etaje, poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă modelul dvs. particular nu a fost construit cu acest gand în minte.

Ca și în cazul cumpărării unei biciclete, componentele utilizate la fabricarea unuei trotinete electrice au un impact direct asupra greutății acesteia. Modelele de buget tind să aibă baterii și motoare mai mici, care cântăresc mai puțin decât omologii lor mai mari și mai puternici. Cu toate acestea, celelalte componente găsite pe aceste tipuri de trotinete cântăresc adesea destul de mult, ceea ce menține prețul scăzut, dar împinge greutatea în sus.

Modelele mai scumpe tind să aibă o transmisie mai puternică și sunt fabricate din componente de înaltă calitate, mai ușoare. Rezultatul tinde să fie o trotinetă care costă mai mult, are performanțe mai bune și este mai ușor de transportat.

Unele trotinete electrice care au fost proiectate special pentru navetiști pot oferi chiar și opțiunea de a se plia la o dimensiune mai mică pentru a fi ușor de transportat. Trotinetele care se pliază și pot fi depozitate într-o husă sau geantă de transport.