Cele mai bune console de jocuri video

Cele mai bune console de jocuri video

Este o perioadă fantastică pentru a fi gamer. Cu atât de multe jocuri noi care ies pe piață lunar, este momentul perfect pentru a achiziționa o nouă consolă de jocuri video, dacă aveți nevoie de un upgrade sau de un echipament nou. Va întrebați dacă ar trebui să cumpărați o nouă consolă PlayStation 5 sau Xbox seria X? Sau poate că jocurile portabile sunt mai degrabă pe placul vostru și vreți să cumpărați noul Nintendo Switch OLED?

Am petrecut o perioadă considerabilă cu toate aceste sisteme și putem spune cu siguranță că pe oricare dintre acestea ați dori-o, aceea va fi cu siguranță o alegere solidă. De la efecte vizuale impresionante la performanțe fluide și posibilități de a lua jocurile oriunde cu voi, aceste dispozitive au câte ceva pentru toată lumea. Iar odată cu lansarea pachetului Valve Steam Deck, lista va crește cu siguranță în timp.

Oricare ar fi consola pe care plănuiți să o achiziționați, sfatul nostru este să o cumpărați cât mai curând posibil. Problemele de aprovizionare au făcut ca toate consolele de top să fie foarte greu de procurat în ultimul an. Aceste console sunt foarte căutate și nu stau mult timp pe rafturi.

Oricare ar fi nevoile dumneavoastră în materie de jocuri, vă vom ajută să gășiți consola de jocuri video potrivită pentru dumneavoastră. Acestea sunt cele mai bune console de jocuri video pe care să le cumpărați în 2023.

Playstation 5

Cea mai bună consolă
Specificații tehnice
Tip procesorx86-64-AMD Ryzen Zen 2
Numar nuclee8
Tip memorie RAMGDDR6
Capacitate memorie RAM16 GB
Tip chipset videoAMD Radeon RDNA 2-based graphics engine
Unitate opticaBlu-Ray
Tip stocareSSD
Capacitate stocare825 GB
Retea10/100/1000
Wireless802.11 a/b/g/n/ac/ax
Versiune Bluetooth5.1
Tip alimentareLa retea
Tehnologii audioTempest 3D AudioTech
 • Hardware rapid
 • Timp de încărcare a jocurilor excelent
 • Design atractiv
 • Jocuri exclusive
 • Controler nou cu funcții haptice îmbunătățite
 • Spațiu de stocare limitat la toate modelele
 • Consola este foarte mare

De ce ar trebui să cumpărați acestă consolă: Este cea mai recentă apariție a uneia dintre cele mai populare console din toate timpurile, având cea mai bună gamă de lansare a unei console de până acum.

Cui este dedicată această consolă: Tuturor.

De ce am ales PlayStation 5: Cu viteze de încărcare ultrarapide, un nou controler și o gamă extinsă de titluri (inclusiv favoritele fanilor și noi exclusivități), PS5 este cea mai bună platformă de jocuri plug-and-play disponibilă.

În primul rând, PS5 deține în prezent avantajul superior atunci când vine vorba de jocuri. Jucătorii PlayStation s-au bucurat încă de la început de titluri precum Marvel’s Spider-Man: Miles MoralesDemon’s Souls și Godfall. Fanii Xbox, pe de altă parte, au putut în sfârșit să joace Halo Infinite în urma lansării sale în 2021, dar dincolo de asta, lista de exclusivități este subțire. De asemenea, Sony a adus în sfârșit și compatibilitatea retroactivă, iar PS5 va putea să ruleze majoritatea jocurilor PS4, astfel încât nu veți pierde titluri precum The Last of Us Part ÎI și Ghosts of Tsushima. Incontestabil, PS5 are în prezent cea mai bună bibliotecă de jocuri.

Cu toate acestea, linia solidă de lansare a PS5 este doar o parte din ecuație. Ușor mai mare decât DualShock 4, noul controler DualSense rafinează feedback-ul haptic, încorporând un simț precis al atingerii în experiența de joc. De exemplu, dacă îți epuizezi bara de stamina când tragi virtual cu arcul sau când încerci, de pildă, să spargi o ușă încuiată, declanșatoarele manuale pot transmite această tensiune. Noua tehnologie, combinată cu suportul continuu pentru PSVR, oferă o experiență de joc mai captivantă.

Apropo de periferice și hardware, ambele variații ale consolei folosesc cipuri AMD pe toată linia, inclusiv un procesor cu opt nuclee care rulează pe o versiune modificată a liniei Ryzen. GPU-ul PS5 este, de asemenea, de la AMD și oferă o putere de 10,28 teraflopi, susținând în același timp procese care necesită resurse intense, cum ar fi ray tracing, care permite o iluminare mai avansată în jocuri. De asemenea, vine cu un player Blu-ray 4K, ceea ce îl plasează în linie cu Xbox One S și Xbox One X. În termeni simpli, PS5 este mai puțin puternic din punct de vedere tehnic decât Xbox seria X, dar este totuși performant și reprezintă un upgrade masiv față de consolele de ultimă generație.

Dacă nu vă plac CD-urile – sau pur și simplu doriți să economisiți niște bani – nu căutați mai departe de PS5 Digital Edition. Acesta se vinde cu 100 de dolari mai puțin decât PS5 standard, dar este identic din punct de vedere al specificațiilor. Singura diferență dintre cele două este că Digital Edition nu are unitate de disc, ceea ce înseamnă că Blu-ray Ultra HD nu este inclus și va trebui să vă bazați pe descărcări digitale. Restul, inclusiv linia de lansare, rămâne la fel.

Principala problemă cu PS5 este că, chiar și după mai bine de un an pe piață, acesta este încă greu de găsit, în parte din cauza lipsei de cipuri. Consolele intră și ies din stoc la comercianți în mod regulat, și cu greu vă puteți aștepta să intrăți într-un magazin și să gășiți o consola PS5 la raft.

Xbox Series X

Cea mai bună consolă Microsoft
Specificații tehnice
Tip procesorCustom Zen 2, 8X Cores, 3.8 GHz (3.66 GHz w/SMT)
Numar nuclee8
Tip memorie RAMGDDR6
Capacitate memorie RAM16 GB
Tip chipset video12 TFLOPS, 52 CUs, 1.825 GHz Custom RDNA 2
Unitate opticaBlu-Ray
Tip stocareSSD
Capacitate stocare1 TB
Retea10/100/1000
Wireless802.11 ac
Tip alimentareLa retea
Tehnologii audioDolby TrueHD Dolby Digital 5.1 Dolby Atmos® DTS 5.1 L-PCM, pana la 7.1
(125 reviews)
 • Potențial puternic
 • Mai mult spațiu de stocare decât PS5
 • Bibliotecă accesibilă prin Game Pass
 • Valoare bună
 • Lipsa unor jocuri exclusive
 • Greu de montat în majoritatea dulapurilor A/V
 • Potențialul pentru următoarea generație este neexploatat

De ce ar trebui să cumpărați această consolă: Este cel mai puternic Xbox disponibil în acest moment, iar Game Pass este un plus atractiv.

Cui este dedicată această consolă: Jucătorilor care doresc să joace cât mai multe jocuri noi cu cea mai bună fidelitate vizuală.

De ce am ales Xbox One X: Seria X de Xbox este o putere tehnologică. Consola dispune de o putere de 12 TFLOPS și o performanță grafică de până la opt ori mai mare decât Xbox One, ca să nu mai spunem că este de două ori mai mare decât Xbox One X. Xbox Series X are, de asemenea, 16 GB de memorie RAM GDDR6 și suportă o rată de reîmprospătare variabilă, tehnologie Variable Rate Shading și un mod de latență redusă, care permite obținerea unor răspunsuri mai bune din jocurile tale. Puterea din această consolă next-gen îi va uimi cu siguranță pe gameri – asta atunci când vor fi disponibile adevărate jocuri next-gen pentru ea.

Nu se poate discuta despre Seria X fără să recunoaștem cât de bun este Halo Infinite. Chiar dacă jocul a ratat termenul inițial, a fost lansat în cele din urmă la sfârșitul anului 2021 și a fost un succes instantaneu. De asemenea, adorăm Forza Horizon 5, care a adunat o mulțime de premii în urma lansării sale în 2021. Alte jocuri precum Assassin’s Creed Valhalla și NBA 2K22 sunt fenomenale. Din păcate, nu există la fel de multe jocuri exclusive pe Seria X ca pe PS5, cel puțin începând cu 2022, dar acest lucru se va schimba probabil în viitor. Vor exista o mulțime de jocuri grozave pentru Xbox Series X pe parcurs, inclusiv mult-așteptatul reboot la Perfect Dark, State of Decay 3, o nouă serie din Fable și o mulțime de alte titluri.

Între timp, posesorii de Xbox Series X nu duc lipsă de jocuri pe care să le joace. Xbox Series X va reda fiecare generație anterioară de jocuri Xbox, la fel cum a făcut-o și Xbox One. Acest lucru înseamnă că veți putea să jucați anumite jocuri Xbox, Xbox 360, Xbox One și Xbox Series X, toate pe noua consolă – o victorie uriașă pentru păstrarea jocurilor. De asemenea, Xbox găzduiește Game Pass, cea mai bună ofertă din domeniul jocurilor. Cu mai mult de 100 de jocuri de mare succes pe listă și promisiuni de integrare Project xCloud, jucătorii pot explora și testa noi titluri pentru o taxă lunară redusă. Biblioteca nu este alcătuită din jocuri de ultimă generație, dar există o mulțime de titluri mai noi, de primă mână, care v-ar costa o avere dacă ar fi să le cumpărați chiar acum. Având în vedere că Game Pass este disponibil și pe PC, Seria X permite, de asemenea, mai multe oportunități cross-platform decât ofertele Sony.

Totodată, putem constata că Xbox Series X este o consolă puternică, dar una și surprinzător de silențioasă. Sistemul de răcire al consolei este atât de eficient încât s-ar putea să te întrebi uneori dacă consola este chiar pornită. Xbox One, prin comparație, este cât se poate de zgomotoasă.

Nintendo Switch

Cea mai buna consola portabila
Nintendo Switch
Tip procesorNVIDIA Tegra
Unitate opticaFara unitate optica
Tip stocareHDD
Capacitate stocare32 GB
Wireless802.11 a/b/g/n/ac
Versiune Bluetooth4.1
Tip acumulatorLithium-Ion
Tehnologii audioStereo
(109 reviews)
 • Poate fi jucat acasă sau în deplasare
 • Afișaj clar
 • Controler multimodal unic
 • Bibliotecă de jocuri excelentă
 • Durată mare de viață a bateriei
 • Stocare internă limitată
 • Unele opțiuni de controler sunt incomode

De ce ar trebui să cumpărați această consolă: Dacă doriți o experiență de joc pe consolă, dar mobilă, cu o asistență de neegalat a partenerilor Nintendo.

Cui este destinată această consolă: Tuturor.

De ce am ales Nintendo Switch: Nintendo a evitat cursa actuală pentru console, schimbând nu modul în care vă folosiți consola, ci locul în care o folosiți. Switch este un dispozitiv hibrid care se conectează la televizor, la fel ca PS5 și Xbox seria X, dar care funcționează și ca un dispozitiv portabil.

Deși nu are destul de mult avânt pentru a reda cele mai recente lansări 4K si 120 fps prevăzute pentru consolele next-gen, Switch poate reda Doom la un fluid 30 FPS oriunde, iar acest lucru este mai mult decât suficient pentru o mulțime de gameri. Pe lângă titlurile contemporane precum Control, Switch este un loc fantastic pentru a reda aceste jocuri moderne, cum ar fi The Witcher 3, L.A. Noire și Dark Souls Remastered.

Mai mult decât o casă pentru titluri AAA ușor trecute, Switch oferă, de asemenea, un catalog în continuă creștere de jocuri fantastice, cum ar fi Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild și Animal Crossing: New Horizons, precum și jocuri indie excelente precum Stardew Valley, Celeste și Ori and the Will of the Wisps. La acestea, se adaugă puțină nostalgie marca Nintendo printr-o gamă de jocuri NES și SNES, ce se pot accesa prin Nintendo Switch Online.

Nintendo Switch este, de asemenea, o consolă excelentă pentru oricine deține deja o consolă PlayStation sau Xbox. Aceasta poate face lucruri pe care concurența nu le poate face și oferă o serie de titluri excelente care probabil nu vor apărea niciodată pe o consolă Sony sau Microsoft.

Nintendo Switch OLED

Cea mai bună consolă Nintendo
Specificații tehnice
Tip procesorNVIDIA Custom Tegra
Numar nuclee4
Tip chipset video0.24 TFLOP Tegra X1
Unitate opticaFara unitate optica
Tip stocareNAND Flash
Capacitate stocare64 GB
Wireless802.11 a/b/g/n/ac
Versiune Bluetooth4.1
Tip alimentareCu acumulatori
Tip acumulatorLithium-Ion
Capacitate acumulator4310 mAh
Tehnologii audioStereo 5.1 linear PCM
(78 reviews)
 • Ecran îmbunătățit
 • Sistem udio îmbunătățit
 • Stand mult mai bun
 • Design mai curat al dock-ului
 • Nu există actualizări pentru TV
 • Spațiul de stocare este încă mic

De ce ar trebui să cumpărați această consolă: Nintendo Switch OLED este un upgrade de generație intermediară care se mândrește cu un ecran mai mare și mai bun și cu o serie de dotări care justifică prețul de intrare de 350 de dolari. Este ideal pentru cei care intră pentru prima dată în familia Switch, mai ales dacă intenționați să jucați în principal în modul portabil.

Cui este dedicată această consolă: Jucătorilor care doresc un ecran mai arătos în modul portabil sau care joacă online în timp ce sunt conectați. Este excelent pentru utilizatorii care plănuiesc să facă upgrade sau care nu au mai deținut niciodată un sistem Switch.

De ce am ales Nintendo Switch OLED: Am ales OLED-ul pentru a profita de ecranul mai mare și mai vibrant. Este fascinant cât de bine arată noul ecran OLED în comparație cu ecranul LCD de pe modelul original. Iar ecranul mai mare de 7,0 inchi de pe noul model OLED reprezintă o îmbunătățire majoră, oferind mai mult randament de la dispozitiv fără a crește dimensiunea generală a consolei

Switch OLED este o alegere excelentă, deoarece folosește toate accesoriile de la modelul anterior, inclusiv controllerele Joy-Con, dock-ul, cardurile de memorie microSD și, bineînțeles, jocurile. Acest lucru înseamnă că utilizatorii care fac upgrade pot folosi toate accesoriile vechi pe noul model OLED.

În timp ce Switch OLED redă aceleași jocuri ca și Switch-ul original, jocurile pur și simplu arată mai bine pe noul aparat – cel puțin în modul portabil. Atunci când plasați ambele sisteme unul lângă altul, este ușor de observat diferența dintre cele două ecrane. Deoarece OLED are un port LAN încorporat în dock, veți putea conecta un cablu Ethernet pentru a vă bucura de jocuri online fără unele dintre bătăile de cap care vin odată cu utilizarea Wi-Fi.

Utilizatorii cărora le place să se joace în modul tabletop vor fi mulțumiți de noul stativ al Switch OLED, care acoperă întreaga parte din spate a sistemului. Acesta reprezintă o îmbunătățire uriașă față de stativul subțire și fragil de pe modelul original. În general, Switch-ul original își face în continuare treaba, dar modelul OLED reprezintă o îmbunătățire semnificativă în mai multe moduri. La fel ca și Switch-ul original, OLED nu va rula jocurile la o fidelitate mai mare, dar este perfect pentru cei care iubesc jocurile Nintendo de înaltă calitate ale unor clasice mai vechi și îndrăgite – în special în modul portabil.

PlayStation 4 Pro

Cea mai bună consolă pentru buget redus
PlayStation 4 Pro
(27 reviews)
 • Jocuri 4K pentru mai puțin de 500 de dolari
 • Îmbunătățește aspectul vizual al anumitor titluri PlayStation VR
 • Face ca toate jocurile să ruleze puțin mai bine decât pe PS4 standard
 • Arată bine chiar și pe televizoarele de 1080p
 • Suportă toate jocurile PS4
 • HDR poate fi dificil de configurat
 • Foarte puține titluri oferă suport 4K la lansare
 • Nu are player Blu-ray 4K

De ce ar trebui să cumpărați această consolă: Această consolă de ultimă generație are un catalog considerabil de jocuri de top, iar prețul a scăzut de la lansarea PS5.

Cui este dedicată această consolă: Oricui vrea să joace jocuri video fără a face o gaură considerabilă în buget.

De ce am ales PlayStation 4 Pro: În timp ce o mulțime de jucători fac saltul la PlayStation 5, consolele last-gen mai au încă multă viață de trăit. PlayStation 4 Pro este în continuare o consolă serioasă de gaming, cu o bibliotecă vastă de jocuri, iar prețul consolei (și costul jocurilor, accesoriilor etc.) nu va continua decât să scadă. PS4 Pro este, de asemenea, mai ușor de găsit decât PS5, deși, majoritatea consolelor moderne suferă de o disponibilitate scăzută în urma recentei penurii de cipuri. PS4 Pro oferă o experiență de joc impresionantă pentru posesorii de televizoare 4K, datorită graficii îmbunătățite și a imaginilor mai clare pentru titlurile compatibile cu 4k.

Nu vom pretinde că PS4 Pro este aproape de a egala consola superioară PS5, dar este totuși o experiență de joc care merită testată. În afară de o mână de titluri exclusive pentru PS5, veți avea acces la majoritatea titlurilor importante care apar acum și la toate titlurile free-to-play cele mai populare.

Prețul este un factor important atunci când decideți dacă doriți să faceți upgrade la un nou sistem – nu este nicio rușine să luați o consolă de last-gen pentru a vă juca până când PS5 devine mai puțin costisitoare și mai disponibilă la scară largă.

Nintendo Switch Lite

Cea mai bună consolă de jocuri portabilă pentru buget
Specificații tehnice
Tip procesorProcesor NVIDIA Tegra custom
Unitate opticaFara unitate optica
Tip stocareHDD
Capacitate stocare32 GB
Wireless802.11 a/b/g/n/ac
Versiune Bluetooth4.1
Tip alimentareCu acumulatori
Tip acumulatorLithium-Ion
Capacitate acumulator3570 mAh
Tehnologii audioStereo
 • Design ergonomic
 • Afișaj clar și vibrant
 • Durată de viață solidă a bateriei
 • Reînvie D-pad-ul iconic
 • Accesibil la pret
 • O bibliotecă de jocuri ușor mai mică
 • Fără suport pentru modul TV
 • Nu există controlere de mișcare

De ce ar trebui să cumpărați această consolă: Nintendo Switch Lite este cea mai bună consolă portabilă de jocuri disponibilă în acest moment, oferindu-ți acces la cele mai noi și mai bune titluri Nintendo fără a plăti prețul omologului său hibrid.

Cui este dedicată această consolă: Tuturor.

De ce am ales Nintendo Switch Lite: Dacă plănuiești să folosești Nintendo Switch doar în modul portabil, Nintendo Switch Lite reprezintă o opțiune excelentă la un preț ușor mai mic. Îi lipsește suportul de andocare pentru televizor al sistemului standard, dar are o dimensiune mai mică și o autonomie a bateriei ușor mai bună decât consola Switch actualizată. De asemenea, este compatibilă din fabrică cu aproape toate jocurile Nintendo Switch, fiind perfectă pentru jocuri precum Pokémon Sword and Shield.

Renunțând la Joy-Cons, Switch Lite vine cu un design all-in-one. Are o lățime cu aproape un centimetru mai mică, ceea ce îl face mai compact decât originalul. Având 9,7 inci, este mai ușoara, dar nu atât de mult încât să pară fragila. Fiind mai mică decât predecesoarea sa, dispunerea butoanelor a trebuit să fie ușor modificată, dar consola este în continuare incredibil de confortabilă și ușor de navigat.

Nu există diferențe evidente nici în ceea ce privește performanța jocurilor pe consola mai mică. Construirea apărării într-un meci tensionat de Fortnite se va simți la fel de fluid pe ecranul Switch Lite precum se simte pe ecranul Switch original. Fără dock, suport HDMI sau Joy-Cons, Switch Lite nu are suport TV sau comenzi de mișcare, ceea ce are un ușor impact asupra opțiunilor tale de joc, dar majoritatea bibliotecii Switch este disponibilă.

PlayStation VR

Cea mai buna extensie pentru consolă
Specificații tehnice
Device compatibilPlayStation 4 Playstation 5
InterfataMufa pentru casti stereo 1 x AUX port
Dimensiune imagine5.7 inch
Rezolutie imagine (px)1920 x 1080
Camp de vizualizare360 °
SenzoriGiroscop Motion tracking Accelerometru
Compatibilitate platformaPlayStation VR
Continut pachet1 x Camera 1 x Casca Playstation VR 1 x Joc Blood & Truth
CuloareAlb/Negru
Lungime187 mm
Adancime277 mm
Inaltime185 mm
Greutate600 g
TehnologieVR
(30 reviews)
 • Bibliotecă de jocuri de calitate la lansare
 • Securitate excelentă pentru căști
 • Obține acea senzație de “full VR”
 • Rețeaua PlayStation Network filtrează jocurile defecte
 • Mai accesibil decât Rift sau Vive
 • Nu este la fel de puternic ca Rift sau Vive

De ce ar trebui să cumpărați această consolă: Casca PlayStation VR de la Sony este cea mai accesibilă modalitate de a încerca jocurile în realitate virtuală.

Cui este dedicată această consolă: Jucătorilor de PS4 (sau oricui) doreste să joace jocuri de realitate virtuală.

De ce am ales PlayStation VR: Știm că PlayStation VR nu este, din punct de vedere tehnic, o consolă de jocuri de sine stătătoare, dar ar putea la fel de bine să fie, având în vedere modul în care transformă complet jocurile pe PS4. Un nou pachet de PlayStation 4 și o cască ajung mult mai ieftin decât un PC de jocuri și o cască Oculus Rift sau HTC Vive, ceea ce îl face, de departe, cea mai accesibilă opțiune de jocuri de realitate virtuală.

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că, casca PlayStation VR nu are capacitățile tehnice ale omologilor săi full VR. Ochelarii au o pereche de ecrane RGB 960xRGBx1080 – câte unul pentru fiecare ochi – și funcționează cu ajutorul GPU-ului AMD Radeon de pe PS4, care este mult mai puțin puternic decât specificațiile minime necesare pentru un PC compatibil cu Vive sau Rift. De asemenea, are un câmp vizual de 100 de grade, care este puțin mai mic decât cel al Rift și Vive. Acestea fiind spuse, PlayStation VR atinge acea senzație de imersiune completă pe care o oferă un dispozitiv “full VR”, spre deosebire de opțiunile alimentate de dispozitive mobile precum Google Cardboard.

Există atât de multe jocuri fantastice disponibile pe platformă, de la jocuri de acțiune și la jocuri de tip shooter.

Dacă nu ați experimentat prea mult realitatea virtuală, PlayStation VR vă va uimi. Dacă ați încercat tehnologii VR mai avansate, s-ar putea să fiți puțin dezamăgit – însa aceasta este cea mai prietenoasă modalitate de a juca jocuri VR în confortul propriei case.

SNES Classic Edition

Cea mai bună consolă de jocuri retro
Specificații tehnice
 • Greutatea articolului: 300 g
 • Producător: Nintendo
 • Pregătit pentru conectare și utilizare
 • Mini-consolă SNES Classic Edition și 2 controlere cu fir
 • Cablu HDMI
 • Toate jocurile funcționează exact așa cum ar trebui
 • Funcția de derulare înapoi funcționează foarte bine
 • O bibliotecă de jocuri grozavă
 • Star Fox 2 a fost lansat, pentru prima dată în istorie
 • Design frumos
 • Trebuie să apeși butonul de resetare al consolei pentru a schimba jocurile
 • Selecție de jocuri mai subțire decât NES Classic

De ce ar trebui să cumpărați această consolă: Are 20 dintre cele mai bune jocuri create vreodată pentru doar 80 de dolari (preț de vânzare).

Cui este dedicată această consolă: Fanilor Nintendo vechi și noi și celor care au crescut cu jocurile video.

De ce am ales SNES Classic Edition: Epoca 16 biți a gasit Nintendo la apogeul creativității sale, lansând jocuri populare și aclamate precum The Legend of Zelda: A Link to the Past și Super Metroid, alături de hituri cult precum Earthbound. Companiile terțe nu au rămas în urmă, iar Final Fantasy VI de la Square Enix și Super Castlevania IV de la Konami se numără printre cele mai bune jocuri din toate timpurile.

Cu SNES Classic Edition plug-and-play, puteți experimenta toate jocurile clasice preferate de la Super Nintendo, așa cum vi le-ați amintit prin intermediul jocurilor retro. Există chiar și o opțiune de filtru CRT care imită aspectul vechilor televizoare.

Prin adăugarea unei funcții de salvare, redarea vechilor jocuri Nintendo pe SNES Classic este semnificativ mai puțin frustrantă decât era acum 25 de ani, iar când ești gata de actiune, jocuri clasice precum Super Mario Kart și Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting îți oferă șansa de a concura pentru castig.

SNES Classic Edition este, de asemenea, singura modalitate de a juca Star Fox 2, în afara serviciului Nintendo Switch Online. Acesta este un joc pe care Nintendo l-a anulat chiar înainte de data sa inițială de lansare. Pentru a-l debloca, nu trebuie decât să treci de primul nivel al jocului Star Fox original. Va fi foarte greu să te îndepărtezi de consolă îndată ce începi să joci.

Sega Genesis Mini

Cea mai bună alternativă de consolă de jocuri retro
Specificații tehnice
 • Replica miniaturală SEGA Genesis
 • Include 40 de jocuri legendare
 • Pregătit pentru conectare și utilizare
 • Mini-consolă SEGA Genesis și 2 controlere cu fir
 • 40 de jocuri- Cablu de alimentare și adaptor USB
 • Cablu HDMI
 • Design autentic
 • Bibliotecă uriașă de jocuri
 • Meniu curat și ușor de navigat
 • Fără funcție de derulare înapoi

De ce ar trebui să cumpărați această consolă: Genesis Mini este consola retro oferită de Sega, reînnoind rivalitatea clasică Nintend0-Sega într-o nouă eră.

Cui este dedicata această consolă: Celor care au preferat viteza fulminantă a lui Sonic în loc de spartul blocurilor al lui Mario.

De ce am ales Sega Genesis Mini: În timp ce SNES Classic a fost alegerea noastră retro de top, există câteva clasice din epoca de aur a jocurilor care pot fi găsite doar pe Sega Genesis. De la jocurile revoluționare precum Sonic the Hedgehog 2 și Earthworm Jim, până la regii iconici ai luptelor Streets of Rage 2 și Mortal Kombat II, trebuie să recunoaștem că Sega are la fel de multe titluri nostalgice precum consola omologă Nintendo.

Sega Genesis Mini conține 42 de jocuri – dintre care 40 sunt clasice Sega – în timp ce Tetris, odinioară legat de Genesis, și arcade shoot ’em up Darius îndulcesc oferta. Pachetul include o versiune elegantă și miniaturizată a consolei Sega Genesis și două controlere clasice. Consola este gata de conectare și include un adaptor de alimentare și un cablu HDMI.

Jocurile sunt prezentate aproape exact așa cum au fost, dar consola include funcția de salvare, ceea ce economisește mult timp. În general, preferința dumneavoastră pentru consolele retro va fi determinată de preferința pentru gama Sega sau Nintendo. Cu siguranță nu există alegeri greșite, iar acest lucru este exemplificat de faptul că aceste console încă generează hype după zeci de ani.

Steam Deck

steam deck

De ce ar trebui să cumpărați această consolă: Dispune de o bibliotecă masivă de jocuri Steam de înaltă calitate, care arată și rulează admirabil.

Cui este destinată această consolă: Jucătorilor care caută performanțe asemănătoare cu cele ale unei console și o selecție mobilă.

De ce am ales Steam Deck: Nintendo Switch ne-a făcut poftă de jocuri de înaltă calitate portabile, dar, din păcate, consola nu a fost niciodată suficient de puternică pentru a rula titlurile terțe preferate de fani pe care le găsești pe PlayStation, Xbox sau PC. Steam Deck transformă acest vis în realitate, oferindu-ți acces la o mare parte din jocurile disponibile pe platforma Valve, fără a sacrifica prea multă calitate. Sigur, jocurile nu arată și nu rulează la fel de bine ca pe un PC puternic, dar Steam Deck face o treabă surprinzător de bună în a prezenta jocurile cu o grafică intensă într-un mod în care Nintendo Switch nu ar putea niciodată.

Pe lângă faptul că prezintă o gamă robustă de jocuri (care sunt partajate în contul de Steam), Steam Deck oferă o mulțime de personalizări ale comenzilor, o interfață curată de utilizare și un preț rezonabil. De asemenea, nu putem exagera cât de plăcut este să intri în consolă și să vezi toate jocurile disponibile pe care le-ai achiziționat de-a lungul anilor prin Steam. Sigur, nu toate jocurile sunt compatibile cu dispozitivul, dar practic fiecare nouă lansare funcționează pe Steam Deck, ceea ce face ca achiziția să merite.

Din păcate, Steam Deck este încă greu de găsit, la fel ca multe console noi. Puteți vizita site-ul Valve pentru a precomanda unul, dar nu vă așteptați să puneți mâna pe el decât peste câteva luni.

4K, HDR și cumpărarea de console de jocuri

PS5 și Xbox Seria X sunt compatibile cu jocuri de înaltă rezoluție care pot profita de noile standarde de afișare, 4K și High Dynamic Range (HDR). Unii oameni nu au un televizor 4K, iar mai puțini sunt cei care au suport HDR de calitate.

Deși există o mică selecție de jocuri pentru consolele de ultimă generație care au profitat pe deplin de aceste caracteristici, cea mai nouă serie de console va valorifica mai bine aceste tehnologii în viitor, standardizându-le în esență. Rețineți, totuși, că nicio consolă nu vă obligă să dețineți un televizor compatibil 4K sau HDR, ceea ce înseamnă că puteți cumpăra o consolă nouă și să amânați achiziționarea unui televizor mai performant până când veți face mai multă cercetare în piață.

Dacă vă decideți să achiziționați un televizor nou de dragul unei console de jocuri video, ar trebui să căutați un televizor 4K care să funcționeze la 60 Hz și să suporte HDR 10, spre deosebire de HDR “Premium”.