Cele mai bune boxe Bluetooth din 2023: JBL, Marshall și multe altele

Cele mai bune boxe Bluetooth din 2023: JBL, Marshall și multe altele

Boxele cu Bluetooth sunt un accesoriu incredibil pentru casa ta, pentru birou sau pentru drumeții frecvente. Proiectate pentru durabilitate și portabilitate, cele mai bune difuzoare Bluetooth vor oferi un sunet de top indiferent de locul în care decideți să ascultați. Ele vin cu caracteristici deosebite, printre care se numără durata de viață excelentă a bateriei, împerecherea mai multor difuzoare și suport pentru asistentul vocal.

Alegerea noastră pentru cea mai bună boxă Bluetooth pe care o puteți cumpăra în acest moment este Marshall Emberton II. Bazându-se pe fundamentul impresionant al primei generații Emberton, cea mai recentă boxă de la Marshall oferă 30 de ore de baterie, sunet stereo adaptiv și capacitatea de a se conecta fără fir cu alte boxe Emberton II.

Noi am alcătuit această listă cu cele mai bune boxe Bluetooth pe care le puteți cumpăra astăzi, pentru a vă ajuta în următoarea sesiune de cumpărături.

Marshall Emberton II

ATENȚIE! Acest produs nu este încă pus la vânzare în magazinele on-line din România. Marshall Emberton II poate fi achiziționat doar de pe website-ul oficial al companiei.

Cea mai bună boxă Bluetooth în ansamblu
Specificații tehnice
Caracteristici
 • TIP DE CONDUCĂTOR: Dinamic
 • GAMA DE FRECVENTE: 60-20.000 Hz
 • STEREO/MONO: Stereo
 • NIVELUL MAXIM DE PRESIUNE SONORĂ: 87 dB SPL la 1 m
 • PRINCIPIUL CABINETULUI: Etanșat cu radiator pasiv
 • AMPLIFICATOARE DE PUTERE: Două amplificatoare clasa D de 10 W
(38 reviews)
 • Calitate excelentă a sunetului
 • Construcție robustă IP67
 • Portabilitate ușoară
 • Autonomie mare a bateriei
 • Sincronizare cu difuzoare similare
 • Fără suport AAC sau aptX
 • Fără redare prin cablu
 • Prețul ridicat

De ce ar trebui să cumpărați aceasta boxă: Cea mai nouă boxă Marshall oferă caracteristici audio uimitoare de sunet 360 de grade și o durată de viață solidă a bateriei, toate într-un pachet compact și portabil.

Cui este dedicată această boxă: Celor care caută o boxă de top cu mult stil și aspect clasic Marshall.

De ce am ales Marshall Emberton II: Cu o sonorizare stereo impresionantă a difuzorului original, care ofera un echilibru excelent între înalte, medii și joase, împreună cu durata de viață a bateriei de 20 de ore, a fost greu de imaginat cum ar putea Marshall să se întreacă pe sine. Dar sosirea modelului Marshall Emberton II dovedește că încă mai existau multe lucruri cu care să ne uimească.

Una dintre noile noastre caracteristici preferate se numește True Stereophonic. Gândiți-vă la ea ca la capacitatea TruePlay de la Sonos, care permite difuzorului să se adapteze automat la mediul de ascultare. Indiferent dacă vă aflați într-un dormitor obișnuit sau într-o cameră de zi masivă, Emberton II va face tot posibilul să trimită un sunet care se potrivește cel mai bine spațiului acustic, iar rezultatele sunt destul de grandioase.

Adăugarea unui timp suplimentar de baterie nu strică nici ea. În timp ce Emberton-ul original avea o durată de viață de până la 20 de ore, generatia a doua adaugă încă 10 ore la această valoare. Asta înseamnă 30 de ore complete de redare, cu promisiunea că Emberton II poate reveni la o încărcare completă după numai trei ore de reîncărcare și va oferi până la patru ore de redare după o încărcare de numai 20 de minute.

De data aceasta, Marshall a adăugat și ceva numit “Stack Mode”, care oferă posibilitatea de a împerechea Emberton II cu alte difuzoare Emberton II, o funcție care lipsea de la modelul de primă generație.

După ce luați în considerare clasificarea IP67, tehnologia de împerechere Bluetooth 5.1 și minunata aplicație Marshall pentru a obține sunetul perfect cu ajutorul setărilor avansate de egalizare, ați obținut una dintre cele mai puternice și mai bogate în funcții difuzoare Bluetooth de pe piață.

Sonos Roam

Cea mai bună boxă Sonos portabilă
Specificații tehnice
FunctiiIncarcare rapida
ConectivitateBluetooth Wi-Fi USB-C
Versiune Bluetooth5.0
Tip alimentareBaterii
Autonomie acumulator10 h
Tensiune alimentare5 V
(17 reviews)
 • Design excelent
 • Ușor și portabil
 • Complet rezistent la apă și praf
 • Sunet foarte bun pentru dimensiunea sa
 • Alegere a asistenților pentru boxe inteligente
 • Încărcare fără fir
 • Fără asociere stereo Bluetooth
 • Nu funcționează ca difuzor
 • Durata de viață a bateriei mai mică decât a altor boxe

De ce ar trebui să cumpărați această boxă: Daca oriți o boxă Bluetooth de top, cu o mulțime de caracteristici și un preț avantajos.

Cui este dedicată această boxă: Adepților Sonos care așteaptă de mult timp o boxă ergonomică, care să poată fi folosită în deplasare și care costă mai puțin decât Sonos Move.

De ce am ales Sonos Roam: Când vine vorba de excelență audio wireless, Sonos este un nume care smulge multe ovatii. Iar în ceea ce privește calitatea sunetului, durata de viață a bateriei și capacitățile inteligente, Sonos Roam se apropie destul de mult de locul nr. 1 din această listă (un tron revendicat de Marshall Emberton, menționat mai sus). Așadar, de ce atâta agitație în legătură cu această nouă boxă Sonos? Pentru început, oferă o calitate a sunetului de neegalat, atât în interior, cât și în spatii exterioare, cu frecvențe medii și înalte armonioase, bas bogat și fără interferențe la cele mai înalte volume.

În ceea ce privește streamingul de muzică, puteți trimite audio către Roam prin conexiuni Wi-Fi, AirPlay și Bluetooth, cu o simplă apăsare lungă a butonului pe spatele boxei pentru a comuta între Wi-Fi și Bluetooth. De asemenea, vă puteți aștepta la performanțe decente ale bateriei, cu o autonomie de până la 10 ore la o singură încărcare. Dacă ați căutat o boxă inteligentă, Roam este compatibilă atât cu Alexa, cât și cu Google Assistant (este necesară o conexiune Wi-Fi), permițându-vă să porniți listele de redare preferate, să verificați starea vremii și să adăugați produse in lista dvs. de cumpărături, toate acestea prin comenzi vocale simple.

JBL Flip 6

Cea mai bună boxă robustă pentru cei care stau în aer liber
Specificații tehnice
FunctiiRezistent la praf Incarcare USB
ConectivitateBluetooth USB-C
Versiune Bluetooth5.1
Numar maxim dispozitive conectate2
Tip alimentareAcumulator
Autonomie acumulator12 h
Tip acumulatorLi-Ion
Capacitate acumulator4800 mAh
Tensiune alimentare3.6 V
Distanta maxima de operare100 m
(27 reviews)
 • Calitate solidă a construcției
 • Sunet puternic și clar
 • Ușor și portabil
 • Protecție excelentă împotriva apei și a prafului
 • EQ-ul oferă unele reglaje ale sunetului
 • Funcționează cu aplicația JBL Portable și PartyBoost
 • Nu se poate realiza o pereche stereo cu difuzoarele JBL care nu sunt de tip Flip 6
 • Nu funcționează ca difuzor
 • Nu este drastic diferit de Flip 5

De ce ar trebui să cumpărați această boxă: Linia Flip de la JBL este încercată și testată pentru difuzoare robuste, portabile și cu sunet excelent.

Cui este dedicată această boxă: Celor care doresc o boxă Bluetooth versatilă și rezistentă la apă, fără a-și goli buzunarele.

De ce am ales JBL Flip 6: De fiecare dată, linia Flip de difuzoare Bluetooth rezistente și superportabile de la JBL ajunge pe listele best of ale celor mai multi cumpărători, iar cel mai recent model al companiei din California, Flip 6, nu face excepție.

Boxa puternică este din nou împachetată într-o forma mică și cilindrică pe care proprietarii de Flip 5 și Flip 4 au ajuns să o îndrăgească. Totuși, JBL a reușit să reducă puțin din dimensiuni, de data aceasta făcându-l un pic mai mic, cu o înălțime de doar 18 cm pe 6,6 cm lățime pe 7 cmi adâncime și o greutate de doar 550 grame, perfect pentru aproape orice rucsac sau geantă de plajă.

Și, deși dimensiunea sa redusă este ceea ce contează cel mai mult pentru fanii Flip, Flip 6 ridică miza pe cealaltă caracteristică pe care majoritatea celor care au pus ochii pe această boxă o admiră – robustețea sa. Flip 6 merge cu un pas mai departe decât modelul 5, trecând de la IPX7 la IP67, ceea ce îl face practic etanș și la praf, pe lângă faptul că este deja sigur pentru duș, ploaie și scufundare în până la un metru in apă, timp de 30 de minute. Flip 6 rezistă foarte bine în apă sărată și nisip, ceea ce îl face o opțiune bună pentru orice activitate în aer liber.

Dar cum sună JBL Flip 6? Răspunsul: Remarcabil pentru un exterior atât de mic. Ca și în cazul versiunilor anterioare ale Flip, această ultimă varianta sună îndrăzneț și clar, cu basuri ample și o scenă sonoră mai largă decât te-ai aștepta. De asemenea, se aude tare și reușește să evite distorsiunea. În plus, funcția PartyBoost de la JBL vă permite să conectați două difuzoare compatibile cu PartyBoost pentru un volum suplimentar și sunet stereo sau să conectați chiar mai multe pentru un sunet sincronizat care poate fi răspândit în întreaga casă.

Singura parte care a lipsit la JBL cu Flip 5 a fost lipsa suportului pentru aplicații. Acest lucru a fost remediat cu Flip 6, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a utiliza aplicația JBL Portable pentru a face o mână de lucruri, inclusiv, poate cel mai important, posibilitatea de a regla egalizarea difuzoarelor, ceva ce versiunile anterioare nu au putut face niciodată.

În cele din urmă, în ceea ce privește bateria, Flip 6 rămâne la fel, cu până la 12 ore dintr-o încărcare, ceea ce este încă suficient pentru o zi întreagă de melodii. Un cablu de încărcare USB-C îl alimentează, iar în acest timp puteți continua să ascultați muzică.

La aproximativ 130 de dolari, JBL Flip 6 este o boxă Bluetooth robustă, care poate fi folosită peste tot, pentru cei care pun preț pe un sunet amplu și îndrăzneț, care întrece multe boxe de aceeași mărime pentru mai mulți bani.

Tribit StormBox Micro

Cea mai bună boxă Bluetooth pentru buget
Specificații tehnice
FunctiiHands-free Incarcare USB Maner detasabil Sunet stereo Rezistent la umiditate
ConectivitateBluetooth
Versiune Bluetooth5.0
Numar maxim dispozitive conectate2
Tip alimentareAcumulator
Autonomie acumulator8 h
Tip acumulatorLi-Ion
Capacitate acumulator2600 mAh
Tensiune alimentare5 V
Distanta maxima de operare15 m
(20 reviews)
 • Rezistență la intemperii prin IP67
 • Raza de acțiune excepțională a Bluetooth
 • Calitate bună a sunetului
 • Design ușor și portabil
 • Estetică anostă
 • Bateria ar putea fi mai bună

De ce ar trebui să cumpărați această boxă: Dacă doriți o boxă mică, dar cu un sunet puternic,

Cui este dedicată această boxă: Oricui caută o boxă Bluetooth portabilă și competentă fără a cheltui mulți bani.

De ce am ales Tribit Stormbox Micro: Fie că ești un pasionat de ciclism montan, de alpinism sau un iubitor al naturii, Tribit Stormbox este boxa Bluetooth perfectă și compactă pe care să o iei cu tine în următoarea ta excursie în sălbăticie. Având un rating IP67, acest titan micuț poate rezista la scufundarea completă în apă și este total protejat de murdărie și resturi de orice fel. Dacă plănuiești să faci din următoarea ta aventură în aer liber o zi reusita, Stormbox îți va oferi până la opt ore de redare cu o singură încărcare și dispune de un indicator de baterie cu LED care îți permite să știi cât de multă energie i-a mai rămas.

Nu te lăsa păcălit de dimensiuni nici când vine vorba de sunet. Tehnologia XBass patentată de Tribit Stormbox Micro oferă o frecvență joasă profundă, cu multă putere în gamele medii și înalte. S-ar putea să nu ofere la fel de multă claritate ca unele dintre celelalte oferte de pe această listă, dar pentru dimensiunea, durabilitatea și reîncărcarea USB-C cu acces rapid, Stormbox este un concurent solid pentru cei care nu vor să isi goleasca buzunarele la următoarea achiziție.

Sunet uimitor, abilități de difuzor inteligent
Specificații tehnice
FunctiiRezistent la praf Incarcare USB Rezistenta la socuri Asistenta vocala Rezistent la umiditate
ConectivitateBluetooth Jack audio 3.5 mm
Versiune Bluetooth4.1
Tip alimentareAcumulator
Autonomie acumulator17 h
Tensiune alimentare220 V 240 V
Distanta maxima de operare9 m
(25 reviews)
 • Durată de viață a bateriei de 17 ore
 • Sunet de 360 de grade
 • Își amintește ultimele opt dispozitive conectate
 • Scump

De ce ar trebui să cumpărați această boxă: Pentru ca are o capacitate scenă sonoră largă, suport pentru audio multi-room și asistenți inteligenți.

Cui este dedicata această boxă: Oricui caută o boxă Bluetooth care poate funcționa ca o boxă inteligentă pentru casă.

De ce am ales Bose Soundlink Revolve+ Series II: Nișa boxelor inteligente pentru casă se dezvoltă rapid, iar Soundlink Revolve+ Series II de la Bose este una dintre cele mai bune din toate punctele de vedere.

Cu o clasificare IP55 pentru protecția împotriva murdăriei, a resturilor și a stropirii cu apă, Revolve+ Series II este perfectă pentru o zi la plajă și pentru petreceri la piscină. Nu vă faceți griji dacă aveți o curte mare de invluit in muzica, deoarece, la fel ca predecesorul său, Seria II este proiectat pentru un sunet imersiv de 360 de grade, care sună excelent, indiferent unde plasați boxa. Boxa este, de asemenea, suficient de inteligenta incat sa iși aminteasca ultimele opt dispozitive Bluetooth care au fost conectate la el.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, Seria II are un spor decent de încărcare, obținând 17 ore cu o singură încărcare, spre deosebire de cele 13 ore ale modelului Revolve original.

Apropo de inteligență: Bose Soundlink Revolve+ Seria II dispune, de asemenea, de suport Alexa încorporat pentru a vă controla casa inteligentă, pentru a vă gestiona programul zilnic, pentru a reda în streaming serviciile muzicale preferate și multe altele. Așadar, deși este una dintre ofertele cu preț mai mare din lista noastră, portabilitatea, performanța și setul de caracteristici ale Revolve+ Series II sunt greu de întrecut.

Ultimate Ears Wonderboom 2

Cea mai bună boxă plutitoare
Specificații tehnice
(42 reviews)
 • Bas puternic
 • Poate pluti pe apă
 • Robust și construit pentru a dura
 • Calitatea sunetului este bună, dar nu excelentă
Functii Incarcare USB Conectivitate Bluetooth Micro USB Tip alimentare Acumulator Autonomie acumulator 10 h Distanta maxima de operare 10 m

De ce ar trebui să cumpărați această boxă: Pentru dimensiunile sale, această ultimă versiune a Wonderboom este în continuare cea mai capabilă boxă impermeabilă pe care o puteți găsi și care produce un sunet decent.

Cui se adresează aceasta boxă: Celor care apreciază portabilitatea, dar nu sunt dispuși să sacrifice calitatea sunetului sau durabilitatea.

De ce am ales Ultimate Ears Wonderboom 2: Mini boxele Bluetooth suferă adesea de o calitate audio teribilă și de niveluri de volum care pur și simplu nu pot ține pasul cu fratii lor mai mari. Ultimate Ears Wonderboom 2 sfidează această tendință și o face într-un pachet complet plutitor și rezistent la apă.

Dacă aveți nevoie de un impuls de bas pentru următorul eveniment în aer liber, apăsați butonul de amplificare pentru a obține un boost de volum și claritate. Ultimate Ears Wonderboom 2 este un companion rezistent la apă, datorită, în parte, ratingului IP67 care acoperă scufundarea completă. Iar cu 13 ore de autonomie a bateriei, puteți tine boxa Wonderboom 2 în piscină cu dvs. toată ziua înainte de a o reîncărca. Deși nu se poate atinge de calitatea sunetului unor boxe precum JBL Flip 5 sau Soundlink Revolve+ Series II, Wonderboom 2 este perfectă pentru a fi luată cu voi în geanta de plajă.

Sonos Move

O boxă Sonos cu utilizare multiplă
Specificații tehnice
FunctiiRezistenta la socuri
ConectivitateBluetooth Wi-Fi
Tip alimentareAcumulator
Autonomie acumulator10 h
 • Calitate superbă a construcției
 • Integrare cu sistemele Sonos
 • Sună deosebit de bine în aer liber
 • Baterie înlocuibilă de către utilizator
 • Aplicația Sonos nu funcționează prin Bluetooth
 • Dimensiune mare, preț mare

De ce ar trebui să cumpărați această boxă: Deoarece este o boxă Sonos care poate fi folosită ca o boxă Bluetooth portabilă reîncărcabilă

Cui este dedicată această boxă: Posesorilor de Sonos care doresc o boxă Bluetooth portabilă care să funcționeze cu sistemul de sunet din întreaga casă.

De ce am ales Sonos Move: Sunetul multiroom este un lucru pe care mai multe companii pretind că boxele lor wireless îl pot face, dar nu am întâlnit niciodată un sistem multiroom care să fie atât de ușor de utilizat sau atât de puternic ca Sonos. Așa că, atunci când Sonos a prezentat această boxă portabilă alimentată cu baterii care poate comuta usor între sistemul home-audio prin Wi-Fi și orice dispozitiv conectivitate Bluetooth, am fost numai urechi.

Sonos Move este scumpă la 399 de dolari, insa isi justifică prețul printr-o calitate a construcției care depășește cu mult majoritatea produselor din această listă. În ciuda faptului că arată ca restul liniei Sonos de difuzoare pentru interior, Move are un rating IP56 pentru rezistență la praf și apă. Asta înseamnă că întâlnirile, ploile neașteptate sau chiar călătoriile la plajă nu reprezintă o problemă pentru Move. Doar nu scufundați boxa în apă, caci nu este rezistentă la apă.

Sonos Move are un sunet îndrăzneț, care umple cu ușurință o cameră cu căldură și profunzime, depășind majoritatea concurenților săi din această gamă de dimensiuni. În mod inteligent, Move integrează o nouă formă a excelentei tehnologii TruePlay EQ de la Sonos – una care nu necesită intervenția utilizatorului. Boxa măsoară acustica camerei prin intermediul microfoanelor încorporate și se ajustează corespunzator.

Desigur, acele microfoane ar fi subutilizate dacă ar fi folosite doar pentru Auto-TruePlay. Ele servesc, de asemenea, ca interfață pentru difuzorul dvs. inteligent. La fel ca Sonos One și Sonos Beam, aveți posibilitatea de a alege între Alexa sau Google Assistant. Acest lucru nu va funcționa atunci când folosiți Bluetooth, dar este destul de util atunci când sunteți acasă.

Bateria de la Move este bună, cu 10 ore de utilizare între încărcări, ceea ce este puțin sub așteptări pentru o boxă portabilă. Dar trebuie să acordăm laude Sonos pentru decizia sa de a face bateria înlocuibilă de către utilizator – o raritate în această categorie și un ajutor imens pentru a împiedica Move să ajungă mai devreme la groapa de gunoi.

În completarea avantajelor lui Move se află AirPlay 2, care vă permite să redați direct pe boxă de pe orice dispozitiv iOS sau computer MacOS. Este un stream de o calitate mai bună decât Bluetooth și face din Move o sursă ideală pentru o calitate a sunetului mai bună decât pe iPad pentru YouTube, Netflix, Disney+ sau orice altă sursă video la care vă puteți gândi.

O critică pentru Sonos Move, este aceea că este foarte greu în comparație cu orice alt model portabil de pe această listă, iar mânerul său de transport încorporat nu este confortabil pentru nimic mai mult decât o călătorie din bucătărie până la terasă.

Bang & Olufsen Beosound A1 (A doua generație)

Sunet premium, dar care merită prețul
Specificații tehnice
FunctiiRezistent la praf Incarcare USB Rezistenta la socuri Asistenta vocala
ConectivitateBluetooth
Versiune Bluetooth5.1
Tip alimentareAcumulator
Autonomie acumulator18 h
Capacitate acumulator3000 mAh
Tensiune alimentare5 V
(54 reviews)
 • Design regal
 • Calitate excelentă a sunetului
 • Clasificare IP67
 • Nu are volumul de ieșire al unor boxe mai mari
 • Prețuri mari pentru mărimea sa

De ce ar trebui să cumpărați această boxă: Dacă sunteți un cunoscător audio care dorește un sunet incredibil dintr-un dispozitiv mic.

Cui este dedicată această boxă: Celor care nu se simt deranjați să investească în audio premium, indiferent de spațiul disponibil.

De ce am ales Bang & Olufsen Beosound A1 (A doua generație): Sunetul emblematic poate costa mii de dolari și, de obicei, implică un adevărat melanj de echipamente pentru a completa experiența de ascultare a cunoscătorului. Dar dacă nu dispuneți de spațiul necesar pentru a găzdui un sistem hi-fi adecvat și totuși căutați cel mai bun sunet posibil, Bang & Olufsen Beosound A1 (2nd-gen) ar trebui să fie în fruntea listei dumneavoastră.

Cu un design regal și o carcasă durabilă, Beosound A1, rezistent la apă și praf, are un grad de protecție IP67, ceea ce îl face ideal atât pentru interior, cât și pentru exterior. În ceea ce privește sunetul, vă va fi greu să găsiți o altă boxă portabilă de această dimensiune care să ofere o punere în scenă sonoră atât de elegantă precum cea de care este capabil Beosound A1. Un echilibru hipnotizant de înalte, joase și volum v-ar face să credeți că această boxă este de fapt mult mai mare. Comenzile Alexa încorporate sunt și ele prezente, permițându-vă să accesați listele de redare și artiștii favoriți cu ajutorul comenzilor vocale sau prin intermediul aplicației Alexa. În plus, cele 18 ore de autonomie ale bateriei vor ține această boxa în funcțiune toată ziua.

Dacă aveți nevoie de cât mai mult volum posibil, veți dori să vă uitați la una dintre boxele mai mari din lista noastră. Dar dacă aveți un spațiu mic și doriți un sunet de calitate, Bang & Olufsen Beosound A1 (A doua generație) este soluția noastră.

Cum să descifrezi termenii legati de boxele Bluetooth

Împerechere (sau împerechere Bluetooth): Atunci când folosiți boxe Bluetooth, împerecherea înseamnă procesul de conectare fără fir între boxa dvs. și dispozitivul dvs.

IPXX: IP înseamnă “Ingress Protection” (protecție la pătrundere), iar acest număr servește drept rating pentru dispozitivele electronice. Acest prim număr reprezintă exact cât de rezistentă este tehnologia dvs. la praf; al doilea număr măsoară rezistența la apă. Este un proces simplu de urmat, iar cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai rezistent la acea influență a mediului. De exemplu, un dispozitiv cu un rating IP67 înseamnă că acest dispozitiv este rezistent la praf și poate fi scufundat sub apă până la 1 metru, timp de 30 de minute. Dacă sperați să vă aduceți boxa Bluetooth la piscină, lac sau oriunde în apropierea apei, vă recomandăm să luați în considerare utilizarea numai a dispozitivelor cu un rating de cel puțin IPX7.

NFC: Abrevierea pentru Near Field Communication (comunicare în câmp apropiat), această caracteristică des invocată este de fapt destul de limitată în ceea ce privește difuzoarele Bluetooth, permițând telefoanelor selectate să se împerecheze cu o boxă printr-o atingere rapidă. Deoarece împerecherea este adesea la fel de simplă ca și apăsarea unui buton, iar difuzoarele vor fi reținute de către dispozitivul dvs. odată împerecheate, nu este văzută ca o caracteristică indispensabilă.

AptX: O altă caracteristică limitată la telefoane și dispozitive din afara periferiei Apple, AptX este un codec (sau un grup de codecuri) despre care se spune că permite streamingul prin Bluetooth la o rezoluție de “calitate apropiată de cea a unui CD”. Produsele Apple nu utilizează AptX, dar utilizatorii Android pot constata că acesta îmbunătățește performanța atunci când este asociat cu piese de înaltă calitate și difuzoare performante. AptX Adaptive este cea mai recentă și cea mai bună versiune a acestui codec, dar atât dispozitivul sursă, cât și difuzorul Bluetooth trebuie să îl aibă integrat pentru a beneficia.

Radiator pasiv: Acest termen reprezintă un tip de driver care ajută la amplificarea basului în interiorul boxei. Dacă aveți o carcasă de difuzor sigilată, ceea ce înseamnă că nu există hublouri, un radiator pasiv reacționează, în esență, la ușoarele modificări ale presiunii aerului din interiorul incintei. Fiecare fluctuație rezultă în sunet. Radiatoarele pasive nu trebuie să fie alimentate de amplificatoare. În plus, dispozitivul este adesea mai ușor decât alte drivere sau difuzoare tradiționale, deoarece nu vine cu magnet sau bobină mobilă. Acest design de producție vă economisește ceva bani, creează un dispozitiv mai compact și mai portabil și îmbunătățește sunetul general al difuzorului.

Întrebări frecvente

Află răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre Boxe Bluetooth

Cum aleg cea mai bună boxă Bluetooth pentru nevoile mele?

+

În aceste zile, se pare că nu te poți întoarce fără să dai peste o boxă Bluetooth. Cu atât de multe din care puteți alege, poate fi greu să stabiliți care este cea mai bună pentru nevoile dumneavoastră. Primele lucruri la care vă recomandăm să vă gândiți înainte de a vă decide sunt modul și locul în care veți utiliza boxa Bluetooth.

Dacă o veți folosi în principal în interior și o veți lăsa acolo, atunci câmpul de alegere se deschide considerabil în ceea ce privește considerentele legate de dimensiune și durabilitate – puteți merge cât de departe vă permite bugetul.

Cum aleg cea mai bună boxă Bluetooth robustă?

+

Dacă sunteți o persoană de tip “on-the-go”, veți dori să luați în considerare portabilitatea și robustețea. Există o mulțime de boxe Bluetooth portabile cu caracteristici de cauciuc durabil care pot rezista la căderi și lovituri în interiorul unui rucsac. Iar dacă călătoriile dvs. vă vor duce în aer liber, la piscină sau pe plajă, luați în considerare achiziționarea unei boxe cu un rating IP bun pentru a vă feri de apă sau praf. IP67, de exemplu, vă va permite să scufundați dispozitivul pentru o perioadă scurtă de timp.

Cum aleg cea mai bună boxă Bluetooth cu cel mai bun sunet?

+

Când vine vorba de caracteristicile de sunet, gândiți-vă la modul în care doriți să folosiți boxa Bluetooth. Dacă sunteți pretențios în privința sunetului, puneți calitatea sunetului în capul listei. Dacă doriți ceva puternic pentru a umple o cameră la întâlniri, ar fi bine să alegeți o boxă mai mare, deși există mai multe boxe de mici dimensiuni care produc și ele volum, și chiar și boxe compacte care pot fi legate în lanț și plasate în jurul camerei pentru a obține cea mai mare flexibilitate și sunet puternic.

Vestea bună este că există o mulțime de boxe Bluetooth din care puteți alege și care vor satisface fiecare dintre nevoile dvs. prioritare, ceea ce face mai ușor ca niciodată să găsiți soluția potrivită.