Cele mai bune aspiratoare

Cele mai bune aspiratoare

Fiecare casă are nevoie de un aspirator, fie el cu sac, fără sac, vertical sau de mână. Aspiratoarele sunt, de asemenea, indispensabile pentru proprietarii de animale de companie, pentru persoanele cu un buget limitat și pentru cei care au de-a face cu podele din lemn masiv sau covoare. Chiar și cei care nu vor să mai dea niciodată cu aspiratorul au nevoie cel puțin de un aspirator robot decent.

În timp ce anumite aspiratoare se descurcă cel mai bine cu anumite mizerii, suprafețe și situații de lucru, noi am redus lista la câteva dintre cele mai bune modele din mai multe categorii și am răspuns la toate întrebările tale, astfel încât să poți alege cu încredere. Alegerea noastră de top este Roomba S9+. Acest aspirator robot poate fi controlat vocal prin intermediul sistemului Alexa și se curăță singur.

Cel mai bun aspirator: iRobot Roomba S9+

iRobot Roomba S9+
Specificații tehnice
Tip produsAspirator robot
UtilizareRezidential
Tip aspirareUscata
Tip alimentareAcumulator
Tip suprafataMulti-suprafete
FunctiiWi-Fi Senzor anti-cadere
CuloareNegru/Auriu
(211 reviews)
 • Performanță excelentă de curățare
 • Coș de gunoi cu golire automată
 • Cartografiere inteligentă pe mai multe etaje
 • Detectare și navigare precisă a obiectelor
 • Preț ridicat

De ce am ales iRobot Roomba s9+:

Când vine vorba de cel mai bun aspirator robot, nimic nu se compară cu iRobot Roomba S9 Plus! În timp ce majoritatea aspiratoarelor robotizate tind să fie circulare, Roomba S9 Plus are un design cu aspect unic, menit să curețe cu ușurință colțurile și marginile datorită tehnologiei PerfectEdge și a senzorilor avansați. Murdăria și resturile nu au nicio șansă în fața aspiratorului, deoarece sistemul său de curățare în 3 etape folosește perii duble de cauciuc și o aspirație de 40 de ori mai mare pentru a aspira particulele fine, cum ar fi părul de animale de companie și murdăria, din adâncul covoarelor.

Vei fi impresionat de cantitatea pe care este capabil să o colecteze, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune aspiratoare robot pentru părul de animale de companie. Una dintre cele mai deosebite caracteristici ale sale este capacitatea de a-și goli coșul după fiecare utilizare, lucru pe care foarte puține aspiratoare robot îl pot realiza singure. Datorită bazei Clean Base, Roomba s9 Plus va elimina automat conținutul din coșul său – unde resturile vor fi apoi eliminate într-un sac AllergenLock. Depășindu-și predecesorul, sacul poate conține acum până la 60 de recipiente de depozitare înainte de a trebui să fie înlocuit.

iRobot Roomba S9+ nu este doar un aspirator robot care se golește singur. Este și inteligent, nu doar pentru că poate fi controlat vocal prin Alexa și Google Assistant, ci și datorită faptului că funcția Imprint Smart Mapping îi permite robotului să determine cea mai bună modalitate de a curăța fiecare cameră. Acest lucru are ca rezultat o curățare impecabilă care va ajusta aspirația în funcție de suprafață, precum și o curățare eficientă care va evita obstacolele din calea sa.

Cel mai bun aspirator fără fir: Roidmi X30 Pro

Rodimi X30 Pro
Specificații tehnice
Putere150 W
Capacitate colectare0.55 l
Lungime cablu0 m
(61 reviews)
 • Mai ieftin decat omologii sai

De ce am ales Rodimi X30 Pro:

Aspiratoarele fără fir au evoluat în ultimii ani, devenind mai ușoare și mai puternice ca niciodată. În timp ce numele poate că nu le este familiar unora, Rodimi X30 Pro se remarcă în rândul acestora prin specificațiile sale impresionante, aspirația puternică și multitudinea de accesorii care îl fac să fie mai mult decât un aspirator oarecare. Pe lângă setul standard de instrumente de curățare, Rodimi X30 Pro include și o perie pentru saltele, un furtun prelungitor perfect pentru animalele de companie și un accesoriu pentru mop.

Rodimi X30 Pro valorifică un sistem de filtrare pe șase niveluri combinat cu o aspirație de 26500Pa pentru a reține murdăria și resturile în recipientul său de praf de 0,55L. Aspirarea covoarelor este specialitatea sa, datorită în parte periei sale cu role în formă de V care reduce încurcăturile, în timp ce podelele din lemn masiv și gresia pot fi curățate rapid cu ajutorul accesoriului mop inclus.

Roidmi X30 Pro dispune chiar și de un sistem de încărcare magnetică pentru a reîncărca aspiratorul, precum și de o lumină LED pe capul periei pentru a ajuta la depistarea impurităților care se ascund în colțuri și crăpături. Cel mai important, are un preț de aproximativ 550 de dolari, facand astfel concurență omologilor săi consacrați.

Cel mai bun combo aspirator robot și mop : Ecovacs Deebot OZMO 950

Ecovacs Deebot OZMO 950
Specificații tehnice
Tip produsAspirator robot
Tip aspirareUscata
Tip alimentareBaterii
Tip suprafataMulti-suprafete
Greutate3 Kg
CuloareNegru
(25 reviews)
 • Aspirare și curățare excepțională
 • Aspirare și curățare simultană
 • Detectează covoarele
 • Durată lungă de viață a bateriei
 • Cartografiere avansată pentru mai multe podele
 • Preț ridicat
 • Coș de gunoi mic

De ce am ales Ecovacs Deebot OZMO 950:

Obținerea unui randament maxim din banii câștigați cu greu este un lucru pe care oamenii îl apreciază, așa că atunci când cheltuiți o sumă frumușică pe un aspirator robot, este de așteptat ca acesta să facă mult mai mult decât să aspire covoare și podele din lemn masiv. Aici intră în joc Ecovacs Deebot OZMO 950, singurul aspirator (sau mop) de care vei avea nevoie!

Deebot OZMO 950 cartografiază inteligent camerele pentru a obține o curățenie cât mai eficientă, astfel încât să nu piardă timpul trecând de mai multe ori prin aceleasi locuri. Oferă chiar și suport pentru cartografierea mai multor încăperi, detectarea covoarelor pentru a crește puterea de aspirare și limite virtuale pe care le puteți seta pentru a-l ține departe de zonele pe care nu doriți să le curețe. Este compatibil cu Amazon Alexa și Google Assistant, ceea ce îți permite să îl controlezi cu ajutorul vocii.

Extinzându-și valoarea față de alte aspiratoare robot, Ecovacs Deebot OZMO 950 poate, de asemenea, să dea cu mopul pe podele – în timp ce aspiră în același timp. OZMO 950 va aspira murdăria și resturile cu ajutorul periilor sale duble și a rolei inferioare. Pentru cei care sunt îngrijorați de covoare în timpul modului de aspirare, senzorii lui OZMO 950 vor detecta covoarele și le vor evita în totalitate.

Cel mai bun aspirator pentru părul animalelor de companie: Dyson V11 Torque Drive

Dyson V11 Torque Drive
Specificații tehnice
Putere610 W
Tensiune alimentare25 V
Autonomie acumulator60 min
Nivel zgomot82 dB
Capacitate colectare0.76 l
(107 reviews)
 • detectează suprafețele și optimizează durata de aspirare și de funcționare
 • durata de viață a bateriei

De ce am ales Dyson V11 Torque Drive:

Dyson V11 Torque Drive oferă o performanță excepțională și o putere de aspirare remarcabilă într-o unitate fără fir durabilă. V11 Torque Drive V11 se mândrește cu un motor de 125.000 rpm care oferă o putere excepțională de 185 de wați de aer (atunci când este setat în modul Boost). Acesta adună chiar și cea mai mică murdărie și resturi, deoarece generează o forță de 79.000 g pentru a capta particule microscopice precum polenul și bacteriile.

Pentru ceva excepțional de puternic, V11 Torque Drive are, de asemenea, inteligența de a detecta suprafețele și de a-și optimiza aspirarea și durata de funcționare. Aveți nevoie să goliți coșul de praf? Mecanismul “point and shoot” este un proces foarte ușor care curăță în mod igienic aspiratorul de murdărie și resturi. De asemenea, V11 este silențios, deoarece Dyson a proiectat aspiratorul pentru a absorbi vibrațiile și a atenua zgomotul. Acest model este livrat cu mai multe accesorii, inclusiv un suport de perete, o unealtă combinată, o unealtă pentru crăpături, o mini-unealtă motorizată și o mini perie moale pentru praf, ceea ce facilitează curățarea casei de sus până jos.

Există două dezavantaje principale ale modelului V11 Torque Drive. Durata de viață a bateriei (care ajunge la un maxim de aproximativ 60 de minute) și prețul. Dar chiar și luând în considerare acești factori, Dyson V11 Torque Drive este încă unul dintre cele mai bune aspiratoare fără fir de pe piață.

Cel mai bun aspirator pentru covoare și podele din lemn masiv: Xiaomi Roborock H6

Xiaomi Roborock H6
Specificații tehnice
Caracteristici
 • Tip: vertical
 • IAspirare: uscata
 • Tip sac: Recipient colector
 • Reglaj putere: doua trepte
 • Putere: 420 W
 • Nivel zgomot: 72 dB
(52 reviews)
 • Ajunge în locuri înalte
 • Cântărește doar un kilogram
 • 90 de minute de functionare
 • Aspira prea tare carpetele de dimensiuni mici

De ce am ales Xiaomi Roborock H6:

Roborock H6 este un aspirator fără fir puternic, care include toate accesoriile de care ați putea avea nevoie. Acesta reține rapid praful, părul de animale de companie și alte particule, fără să le împrăștie, și chiar vă permite să ajungeți în locuri înalte fără să vă suprasolicitați.

Unitatea H6 cântărește doar un kilogram, dar include un motor puternic care maximizează aspirarea la 25.000 pa. Atunci când folosiți aspiratorul în modul ecologic, obțineți până la 90 de minute de lucru de la aparat. Filtrarea în cinci trepte elimină particulele de până la 0,3 microni, obținând o curățare în profunzime a suprafețelor în timp ce curăță aerul.

Am constatat că singura problemă este că aspirația puternică atrage carpetele subtiri înăuntru, așa că poate doriți să le evitați.

Întrebări frecvente

Află răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre Aspiratoare

Sunt aspiratoarele Dyson chiar atât de bune?

+

Da. Aspiratoarele Dyson sunt cunoscute pentru că sunt aparate de calitate, cu o aspirație puternică, un design excelent și o inginerie inteligentă. Cu toate acestea, ele au, de obicei, un preț mai mare decât multe alte mărci de aspiratoare.

Merită să achiziționezi aspiratoare robot?

+

Da. Aspiratoarele robotizate ajută la menținerea unei curățări regulate a podelelor, iar gama de prețuri este în continuă scădere. Puteți obține un aspirator de calitate cu caracteristici precum cartografierea încăperilor, compatibilitate cu casa inteligentă și aspirare puternică pentru un preț cuprins între 200 și 300 de dolari. Acest lucru vă permite să vă curățați casa cu ușurință și fără efort.

Cum funcționează un aspirator?

+

Un aspirator obișnuit folosește un mecanism de periere pentru a îndepărta murdăria și resturile de pe covor. Apoi, un ventilator intern și un motor creează aspirație și absoarbe murdăria și aerul în aparat. Aspiratorul reține apoi murdăria într-un recipient sigilat și eliberează aerul printr-un filtru.

Cât de des ar trebui să aspirați?

+

Depinde de factori precum stilul de viață, pardoseala și preferințele dumneavoastră individuale. Majoritatea experților recomandă aspirarea covoarelor de cel puțin două ori pe săptămână, iar zonele cu circulație intensă ar trebui aspirate mai des.

Cât rezistă aspiratoarele?

+

Cele mai multe aspiratoare verticale de calitate pot dura între cel puțin 5 și 10 ani cu o îngrijire și o întreținere corespunzătoare. Aspiratoarele robotizate tind să aibă o durată de viață mai scurtă. Testele indică faptul că majoritatea aspiratoarelor robotizate durează în jur de doi ani (sau mai mult dacă înlocuiți bateria și periile conform instrucțiunilor).

Aspiratorul poate ucide puricii?

+

Aspirarea poate ajuta la reducerea numărului de purici, deoarece poate elimina larvele și sursele lor de hrană. Cu toate acestea, este posibil să nu elimine complet o infestare cu purici.

Cum se măsoară puterea de aspirare a unui aspirator?

+

Mulți producători de aspiratoare folosesc wați de aer pentru a măsura puterea de aspirație, care ține cont de fluxul de aer și de ridicarea apei și măsoară câți wați sunt utilizați pentru a transporta o unitate de aer prin capul aspiratorului. Unii producători folosesc și Pa pentru a măsura puterea de aspirație (unități de presiune Pascal).

Cum vă debarasați de un aspirator?

+

Contactați centrul local de gestionare a deșeurilor sau centrul de reciclare a electronicelor și lăsați acolo aspiratorul vechi. Dacă aspiratorul încă funcționează, luați în considerare posibilitatea de a-l dona unei organizații caritabile.

Câți wați folosește un aspirator?

+

Între 500 și 3.000, un aspirator standard folosind în jur de 1.400 de wați.