Cel mai bun aparat de cafea din 2023

Cel mai bun aparat de cafea din 2023

Pentru cei mai mulți dintre noi, începerea zilei cu o ceașcă de cafea este esențială. În timp ce comandatul de la Starbucks reprezinta o soluție de ultimă instanță, prepararea cafelei acasă ramane de cele mai multe ori solutia preferabilă.

Nimeni nu vă cunoaște gusturile în materie de cafea mai bine decât dumneavoastră, iar prepararea cafelei acasă vă poate economisi destul de mulți bani. La fel ca majoritatea aparatelor electrocasnice mici, există sute de modele disponibile, ceea ce nu face ca încercarea de a cumpăra un model nou să fie una ușoară.

De la aparate de cafea pentru o singură ceașcă la aparate de cafea espresso în stil barista, există un aparat de cafea pentru fiecare în această listă extinsă. 

Nespresso Vertuo

Cel mai bun pentru prepararea capsulelor
Specificatii tehnice
Putere 1500 W
Presiune pompa 0 bar
Capacitate rezervor apa 1.1 l
Capacitate recipient reziduuri 10
(149 reviews)
 • Design compact, simplu
 • Compatibilă cu capsule inteligente pentru cafea, espresso, gran lungo și multe altele
 • Opțiuni de dimensiuni multiple pentru cești
 • Compatibilă numai cu capsule

Poate fi destul de greu pentru portofelul dvs. să cumpărați un aparat de cafea și un espressor de sine stătător, mai ales dacă sunteți pretențios în ceea ce privește prepararea cafelei. Cu Nespresso Vertuo, obțineți o mașină de calitate, doi în unu, capabilă să producă niște rezultate aromate.

Ducându-vă jocul de preparare a cafelei la nivelul următor, Nespresso Vertuo vă permite să preparați cafea și băuturi espresso de calitate barista din confortul bucătăriei dvs. Cel mai bun lucru este că băuturile sunt oferite de sistemul de capsule Nespresso. Odată ce o capsulă este introdusă, Vertuo decodifică informațiile din codul de bare al capsulei și le trimite la aparatul de cafea, asigurându-se că fiecare turnare prezintă stratificarea perfectă a cremei, în funcție de dimensiunea ceștii pe care doriți să o umpleți. Acest lucru înseamnă că nu veți putea utiliza capsule fabricate de alte companii. Sistemul unic de centrifugare de la Nespresso învârte capsula în interiorul camerei sale, amestecând zațul cu apa pentru a crea crema spumoasă caracteristică Nespresso, cu care sunteți, fără îndoială, familiarizat dacă aveți experiență cu produsele lor. Pentru prețul extrem de rezonabil, acest aparat prepara o cafea de înaltă calitate. 

Alegeți între cinci dimensiuni diferite de ceașcă în funcție de preferințele de preparare. Acestea includ espresso, espresso dublu, gran lungo, cafea și alto. Pentru cei care doresc să pregătească cappuccino și latte, Vertuo este asociat cu spumatorul de lapte Aeroccino de la Nespresso pentru o băutură de nivel superior. În plus, cu un timp de încălzire de numai 15 secunde, cafeaua va fi gata rapid.

Technivorm Moccamaster

Cel mai bun pentru cunoscători
Specificații tehnice
Tip alimentare Cafea macinata
Utilizare Rezidential
Numar de cesti 10
Tip panou de comanda Mecanic
Material carcasa Aluminiu
Material recipient Sticla
Functii Sistem Anti-picurare Oprire automata Termostat
Putere 1520 W
(98 reviews)
 • Element de încălzire din cupru pentru un control riguros al temperaturii
 • Braț de ieșire cu nouă găuri pentru saturarea solului
 • Placă fierbinte pentru a menține cafeaua turnată la temperaturi ideale
 • Scump

Dacă aveți nevoie să preparați rapid 10 cești de cafea, dar doriți să vă concentrați în continuare pe calitatea cafelei, atunci acest model Moccamaster este perfect pentru dumneavoastră. Carafa de 1.2 litri cuprinde exact cantitatea potrivită pentru 10 cești de cafea, iar designul general al acestei frumoase cafetiere este realizat pentru a facilita încălzirea și aroma ideală a cafelei.

Elementul de încălzire din cupru al modelului Technivorm Moccamaster menține apa la o temperatură ideală și poate prepara cafeaua în doar câteva minute, în timp ce brațul de ieșire cu nouă găuri permite saturarea corectă a zațului. Placa de încălzire este concepută pentru a menține cafeaua preparată între 80 și 85 de grade Celsius, ceea ce face ca acest model să fie ideal mai ales pentru un birou aglomerat, unde toată lumea ține foarte mult la cafeaua sa.

Wacaco Minipresso

Cel mai bun aparat de cafea portabil
Specificații tehnice
Putere 0 W
Presiune pompa 8 bar
Capacitate rezervor apa 70 ml
Capacitate compartiment cafea 8 g
(32 reviews)
 • Pregătește cafeaua direct în carafa portabilă
 • Design ergonomic și durabil
 • Accesibilă
 • Prepară cafea doar pentru o singură persoană
 • Apa trebuie să fie fiartă separat

Acesta ar putea fi unul dintre cele mai cool accesorii pentru băuturi calde pe care le-am văzut vreodată și un excelent partener de călătorie. Micuțul, dar puternicul Minipresso GR de la Wacaco este un aparat de cafea portabil care prepară doze de cafea din amestecurile tale preferate. Trebuie doar să adăugați zațul, să turnați apă fierbinte în rezervorul de apă și să pompați pistonul principal al dispozitivului pentru a comprima și a turna băutura aburindă.

Wacaco Minipresso GR este cu siguranță mai mult un aparat de cafea personal, deoarece mini-cafeaua produce doar până la 70 ml de lichid; dar designul său elegant și ergonomic, portabilitatea, prețul excelent și rezultatele delicioase sunt motive suficiente pentru ca Minipresso să ajungă pe lista noastră. Țineți cont doar de faptul că veți dori să vă aduceți un ceainic în următoarea dvs. excursie cu cortul, deoarece Minipresso nu poate fierbe apa în locul dvs.

Nespresso Essenza Mini

Cel mai bun aparat Nespresso
Specificații tehnice
Putere 1260 W
Presiune pompa 19 bar
Capacitate rezervor apa 0.6 l
(162 reviews)
 • Pret accesibil
 • Face exact același espresso ca și aparatele Nespresso mai scumpe
 • Tava reutilizabilă poate găzdui doar 6 capsule

Acest aparat se adreseaza persoanelor care sunt interesate de comoditate și viteză. Un Nespresso este cel mai rapid și fără efort mod de a prepara un espresso delicios – tot ce trebuie să faceți este să introduceți o capsulă în aparat și să apăsați un buton.

Essenza Mini este mic și puternic, capabil să facă aceleași espresso și lungos ca orice alt aparat Nespresso din linia sa. Adevărata atracție a Nespresso este ușurința, viteza și consistența .

Philips Seria 3200

Cel mai complex aparat de cafea
Specificații tehnice
Putere 1500 W
Trepte putere 5
Presiune pompa 15 bar
Capacitate rezervor apa 1.8 l
Capacitate compartiment cafea 275 g
Capacitate rezervor lapte 0.265 l
Capacitate recipient reziduuri 12
(212 reviews)
 • Râșniță ceramică
 • Filtru AquaClean
 • Sistem de extragere a aromei
 • Utilizează putin mai multă apă decât un espressor obișnuit

Acest espressor și râșniță de cafea all-in-one de la Philips va fi cu siguranță eroul tău de dimineață. Alegeți tipul de băutură (espresso, cafea, Americano, cappuccino, latte macchiato) și tăria (moale, medie sau tare) și pregătiți-vă cana: 3200 se va ocupa de restul.

Sistemul LatteGo combină aerul cald și laptele pentru a acoperi băutura fierbinte cu un strat fin de spumă și nu are tuburi complicate, ceea ce face ca curățarea să fie floare la ureche. Aparatul este, de asemenea, prevăzut cu un filtru Philips AquaClean, care menține aparatul fără depuneri de calcar pentru până la 5.000 de cești de cafea. Aparatul vă anunță chiar și când este timpul să schimbați filtrul. Cunoscătorii de boabe vor fi încântați să afle că mașina de măcinat este complet ceramică și are 12 setări de măcinare, obținând o pulbere fină de boabe, resturi grosiere și tot ce este între ele.

Nespresso Pixie

Cel mai compact espressor
Specificații tehnice
Putere 1260 W
Presiune pompa 19 bar
Capacitate rezervor apa 0.7 l
(48 reviews)
 • Compact
 • Mod de economisire a energiei
 • Niciun dezavantaj

Nespresso creează aparate de cafea de elită pentru cei care doresc creații de cafea de înaltă calitate fără a merge la magazin sau a pierde prea mult timp în bucătărie. Pixie este aparatul de cafea personal compact și perfect, care poate furniza espresso și lungo la cerere cu o pompă de înaltă presiune de 19 bari. Acest kit complet include, de asemenea, un spumant de lapte Aeroccino, dacă aveți puțin timp în plus și doriți să preparați o băutură mai elaborată. Modul de economisire a energiei și opțiunea de oprire automată a alimentării asigură, de asemenea, că Pixie nu consumă mai multă energie decât este necesar. 

Sage Bambino Plus

Cel mai bun set de espresso pentru începători
Specificații tehnice
Putere 1600 W
Presiune pompa 15 bar
Capacitate rezervor apa 1.8 l
(49 reviews)
 • design ușor de utilizat
 • cea mai bună baghetă pentru abur
 • nu dispune de dozatorul de apă caldă care este inclus la alte modele Sage

Aparatul de cafea espresso Sage Bambino Plus se remarca pentru cel mai bun aparat de cafea espresso, rasnita și accesorii, obținând mai ușor decât alte aparate preparate de espresso cu gust bun și constant. 

Bambino Plus de la Sage este aparatul de cafea espresso perfect pentru cei care încep să pregătească preparate de casă precum un barista. Pentru un profil de aromă bogat, pompa italiană de 15 bari eliberează treptat presiunea în timpul preparării, rezultând o băutură bine echilibrată. Elementul de aburi de 1600 de wați oferă exact cât trebuie pentru o spumă perfectă. Cu bagheta de abur inclusă, vă veți distra de minune făcând artă în spumă, sporind în același timp aroma espresso-ului.

Cel mai bun dintre toate, Bambino Plus vă va spune chiar și când este timpul să curățați tava de picurare și componentele de preparare. Acesta este un aparat ideal pentru începătorii în materie de espresso, având comenzi simple și o amprentă relativ mică pe blat. 

Întrebări frecvente

Află răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre Aparate de Cafea

Este un espressor automatizat mai bun?

+

Cele mai multe mașini de espresso manuale tind să folosească pârghii pentru a controla anumite caracteristici. Versiunile automatizate vă permit să alegeți din câteva setări și apoi se ocupă singure de toată treaba. Ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. depinde de nivelul dvs. de îndemânare și de cât timp doriți să investiți.

Cu mașinile manuale, puteți regla măcinarea, tasarea și, uneori, chiar și presiunea și debitul de apă. Aceste caracteristici sunt pentru persoanele care au multă experiență în prepararea espresso-ului, iar versiunea cea manuală necesită pregătire de specialitate și mult timp. Mașinile automate vor măcina și prepara pentru dumneavoastră – trebuie doar să alegeți o setare și să poziționați o ceașcă. Este rapid și nu necesită instruire, dar nu puteți personaliza foarte mult rezultatele. Care dintre opțiuni este cea mai bună depinde de cât de personalizat îți preferi espresso-ul.

Cât de ușor este de curățat o mașină de espresso?

+

Mașinile de espresso sunt ușor de întreținut dacă le curățați rapid după fiecare utilizare. Nu doriți ca reziduurile de cafea sau de lapte fierbinte să persiste; altfel, acestea se lipesc și devin foarte greu de îndepărtat. În general, nu puteți pune piesele pentru espresso în mașina de spălat vase, așa că cel mai bine este să le curățați manual. Cu toate acestea, aveți grijă la piesele fierbinți, în special la baghetele de abur, care vă pot arde cu ușurință dacă nu sunteți atent.

Cum știu când am făcut un espresso excelent?

+

Experții se referă la “crema”, sau spuma maro care se formează deasupra espresso-ului. Cu puțin exercițiu, veți putea să vă dați seama când aveți acest strat frumos și efervescent de spumă pe espresso, semn că shot-ul a ieșit perfect.

Care sunt cele mai bune mărci de espressoare?

+

Breville (Sage) produce aparate de bucătărie de înaltă calitate, foarte inteligente din punct de vedere tehnologic și este o alegere excelentă pentru aparatele de espresso. DeLonghi este o marcă deosebit de cunoscută, cu o selecție excelentă de aparate. Mărci precum Nespresso sunt mai bune pentru opțiuni de espresso compacte și foarte automatizate.