inchide meniu
Cupon vs Voucher vs Cod de reducere: Care este diferenta dintre cele trei?

Cupon vs Voucher vs Cod de reducere: Care este diferenta dintre cele trei?

Mulți dintre cumpărătorii online au auzit de cupoane, vouchere și coduri promoționale. Chiar dacă toate cele trei oferă utilizatorilor reduceri, ele nu sunt tocmai același lucru. În acest articol, vom explica diferențele dintre cupoane, vouchere și coduri de reducere pentru a nu aștepta până la Black Friday pentru a face următoarea partidă serioasă de shopping.

Cupoane

Cupoanele, de obicei prezentate in formă fizică, sunt instrumente tipărite care oferă reduceri. Acestea sunt în general folosite de întreprinderi drept modalitate de a atrage potențiali clienți și de a stimula vânzările. Cupoanele pot fi găsite în mai multe forme, cum ar fi ziare, reviste și trebuie prezentate în momentul cumpărării pentru a obține reducerea de preț. Este important de știut că aceste cupoane pot include anumite restricții și reguli, inclusiv date de expirare sau cerințe minime de achiziție.

Vouchere

Voucherele sunt similare cu cupoanele, în sensul că oferă reduceri pentru cumpărături. Cu toate acestea, voucherele sunt de obicei cumpărate din timp și pot fi utilizate ulterior. Voucherele pot fi folosite drept cadouri și pot avea reglementări specifice, de exemplu, date de expirare sau limitări cu privire la cum pot fi folosite.

În ceea ce privește forma lor, voucherele pot fi virtuale sau fizice și pot fi achiziționate din diferite locuri (magazine și hypermarketuri, website-uri de oferte zilnice, marketplace-uri carduri cadou, etc). Unele companii pot oferi vouchere chiar și ca recompense sau bonusuri pentru clienții lor.

Coduri de reducere

Codurile de reducere, de obicei sub formă de numere digitale, sunt coduri care oferă tarife reduse la achizițiile efectuate pe internet. Aceste coduri sunt utilizate de magazinele online pentru a atrage potențialii cumpărători și pentru a stimula vânzările. Codurile de reducere pot fi oferite ca parte a unei campanii promoționale sau pot fi trimise direct clienților prin e-mail sau prin intermediul rețelelor de socializare.

Pentru a utiliza un cod promoțional, în mod normal, trebuie să introduceți codul în timpul procesului de check-out pentru a fi validate. Cu toate acestea, codurile promoționale pot veni cu reglementări și condiții precise, cum ar fi date de expirare sau cerințe minime de achiziție.

Selectarea formei (cupon, voucher sau cod de reducere) pe care să o alegeți se bazează pe oferta specifică și pe reglementările și condițiile aferente. Dacă dețineți un cupon fizic sau digital, de obicei va trebui să îl prezentați în momentul achiziției pentru a obține reducerea. Pe de altă parte, dacă dețineți un voucher, îl puteți utiliza la o dată ulterioară, dar trebuie să verificați data de expirare și orice alte limite înainte de a-l utiliza.

Concluzie

Pe scurt, deși cupoanele, voucherele și codurile de reducere oferă discounturi la cumpărături, ele totuși nu sunt la fel. Cunoașterea discrepanțelor dintre aceste trei tipuri de reduceri ar putea să vă ajute să profitați la maximum de experiența de cumpărături și să economisiți în același timp bani.

Este esențial să citiți cu atenție termenii și condițiile înainte de a face cumpărături. Țineți cont de faptul că, deși cupoanele, voucherele și codurile promoționale pot fi o modalitate excelentă de a economisi bani la cumpărături, acestea nu ar trebui să fie unicul factor pentru a face o achiziție.