inchide meniu
Cum sa faci cumparaturi online pentru a avea cele mai bune preturi

Cum sa faci cumparaturi online pentru a avea cele mai bune preturi

Sfaturi care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie atunci cand faci cumparaturi online, fie ca este vorba de alegerea magazinului fie de alegerea produselor astfel incat sa ai cel mai bun pret.

Tentația de a cumpăra produse la reduceri

Tendințele în modă reprezintă o adevărată tentație. Moda este mereu în schimbare și îți dorești să ții pasul cu tot ce se lansează nou. Branduri renumite ies pe piață în fiecare sezon cu modele pe care ți le dorești. Reducerile există pentru ca tu să te poți încadra în bugetul alocat pentru fashion. Ofertele sunt disponibile și pentru cei cărora le place să vâneze reducerile. Există persoane care preferă să aștepte reduceri pentru a achiziționa un produs.

 

Marile lanțuri de magazine vin în întâmpinarea nevoilor clienților și oferă constant reduceri. Ține de tine dacă ai răbdare să aștepți ofertele, dar un lucru e cert: de cele mai multe ori, chiar merită. A fi la modă nu înseamnă întotdeauna să ai ultimele lansări pe piață. Poate implica și jocuri de imaginație pentru a găsi piese vestimentare la reducere care se pot integra în tendințele actuale.

Beneficii pentru a cumpăra când sunt oferte

Este întotdeauna o plăcere să mergi la cumpărături și să găsești produsul preferat la un preț redus. Entuziasmul te determină să-l achiziționezi pe loc pentru a nu pierde ocazia de a economisi niște bani și a avea produsul dorit. Toată lumea iubește reducerile și încearcă să profite la maxim de ele. Cumpărăturile online sau în magazinele fizice reprezintă o adevărată plăcere de câte ori se anunță reduceri.

 

Unii oameni consideră reducerile un moment de sărbătoare. Cele mai multe vânzări se înregistrează în cadrul campaniilor speciale. Clienții au avantajul de a obține cele mai bune oferte pentru produsele preferate.

 

A cumpăra la reduceri înseamnă a face economie de bani

 

Principalul beneficiu al cumpărăturilor la reducere este economisirea de bani. Diferitele procente de reduceri oferite în timpul unei campanii, variind de la 5% la 70%, reprezintă o ofertă atractivă. Banii economisiți din diferența de preț sunt bani câștigați și pot fi folosiți în alte scopuri.

Pentru a economisi inteligent, e bine să verifici promoțiile. Ține cont dacă ai vouchere sau coduri de reducere, nu uita să le valorifici la timp. Compară prețurile pentru a găsi magazinul unde produsul dorit are cel mai bun preț, astfel economisești timp și bani.

 

Să cumperi mai multe produse înseamnă tot economie de bani

 

Întotdeauna ai nevoie de anumite lucruri pe care ți le dorești, dar nu ai banii disponibili. Deci în timpul reducerilor, ai posibilitatea de a face cumpărături la un preț mult mai bun, permițându-ți să economisești bani. Piesele vestimentare uzuale se deteriorează cel mai repede. Înlocuirea lor este esențială, și prioritară atunci când pentru prețul unui produs poți obține două sau trei produse suplimentare.

 

Momentul reducerilor este momentul ideal pentru a cumpăra cadouri în avans

 

Cel mai frumos cadou pe care îl poți oferi este o piesă vestimentară. Toată lumea se bucură să primească haine noi, mai ales dacă ești priceput în ale modei. Sezonul reducerilor este cel mai bun moment pentru a cumpăra cadouri pentru cei dragi. Prețurile sunt accesibile dacă ai răbdare să cauți cele mai bune oferte. Și tot căutând poți să găsești haine care sunt deosebite. Cu banii economisiți, poți cumpăra mai multe produse din categoria fashion. Și așa te asiguri că vei surprinde cu cadoul tău, iar prețul plătit va fi unul corect.

 

La promoții, ai mai multă varietate

 

Sezonul reducerilor este ca o mare sărbătoare. Aștepți cu nerăbdare să înceapă ofertele pentru a putea achiziționa tot ce ține de fashion. Mai ales dacă te-ai decis să-ți schimbi toată garderoba sau dacă ai schimbat măsura, de preferat cu una mai mică.

 

S-a constatat că în sezonul de reduceri, companiile oferă o gamă mult mai largă de produse din toate categoriile pentru a satisface cererea clienților. Când vorbim de fashion, găsești mai ușor mai multe modele și în mai multe nuanțe, mai multe mărimi, adică tot ce ai nevoie. Ca și client, îți poți alege produsele și mărcile preferate, dar la un preț mult mai acceptabil.

 

Reducerile promovate de magazinele online de fashion îți oferă posibilitatea de a descoperi produse noi, branduri noi. About You este platforma de fashion cel mai des accesată de clienții iubitori de modă. Varietatea de branduri cunoscute și mai puțin cunoscute, mai scumpe și mai accesabile, te tentează de fiecare dată. Și sincer vorbind e păcat să nu profiți de oferte pentru a cumpăra piese vestimentare și încălțăminte în trend.

 

Cu ajutorul reducerilor, poți descoperi branduri noi

 

La cât de multe branduri de fashion există pe piață, este imposibil să le cunoști pe toate. Reducerile te pot ajuta să descoperi branduri noi, bune, care îți pot deveni preferate. Dacă nu ar fi la reducere, poate nu te-ar tenta dintre atâtea branduri cunoscute. Iar fiind la ofertă, parcă mai ușor îți vine să riști cumpărând un brand mai puțin cunoscut.

 

Un mare beneficiu al cumpărăturilor online de fashion este dezvoltarea nivelului de cunoaștere a unui brand. Online, găsești toate detaliile produsului, imagini, caracteristici, recenzii. Pozele de prezentare, cât și poze cu produsul fiind purtat din diverse ipostaze, te pot ajuta să decizi dacă produsul e pe placul tău.

 

Ține cont de beneficiile cumpărăturilor online și avantajele lor în timpul perioadei de reduceri. Nu ratați ocazia de a cumpăra mai mult și de a economisi mai mult profitând de oferte.

Momentul potrivit pentru cumpărături e în perioada de reduceri

Te simți mult mai bine atunci când cumperi produse de fashion. Mai ales, când găsești la reduceri, articole care îți plac nespus și se află pe lista ta de dorințe de ceva timp. Tuturor ne place să cumpărăm la reduceri, să găsim chilipiruri în materie de modă. Cumpărăturile sunt o activitate pe placul tuturor și meriți să te bucuri și să profiți de reduceri.

Privește o ședință de shopping de haine ca pe o investiție

În timpul reducerilor, poți cumpăra haine la preț bun pentru următorul sezon. Achiziționează piese vestimentare absolut necesare, cum sunt costumele de baie, lenjeria intimă, șosetele, cravatele, când le găsești la ofertă. Cumpără la preț bun, poartă-le în timp. Înlocuiește tot ce e uzat, decolorat cu produse noi fără a face gaură în buget.   De fiecare dată când achiziționezi piese vestimentare, gândește-te că e o investiție în tine. Meriți tot ce e mai bun, iar dacă e la reducere, cu atât mai mult. Privește cumpărăturile din domeniul fashion și ca pe o formă de răsfăț atât de meritat.

Promoțiile, un bun motiv de a ieși din zona de confort

Ți s-a întâmplat să vizitezi magazinul online Fashion Days și să remarci piese vestimentare inedite? Unele ți se păreau prea mult pentru stilul tău, dar totuși reprezentau o tentație care nu îți dădea pace? Achiziționează la reducere hainele care îți plac, chiar dacă ești în dubii că le vei purta. Avându-le în dressing, vei fi tentat să le porți și s-ar putea să fie momentul potrivit pentru o schimbare de stil.   Perioada de reduceri este momentul când poți trece peste bariere emoționale și să alegi produsele la care ai visat mereu, dar nu ai îndrăznit să le cumperi sau să le porți.

Poți avea și tu haine de brand la preț bun

Brandurile renumite care dau tonul în fashion aduc pe piață piese vestimentare pe care cu toții ni le dorim. Prețul lor destul de ridicat nu este pentru toată lumea. Însă e bine să știi exact ce îți dorești, iar în sezonul reducerilor, să știi la ce brand să fii atent. Urmărește ofertele de la brandurile preferate și îți poți achiziționa hainele dorite la preț decent.   De cele mai multe ori, în sezonul de reduceri, poți să găsești haine de designer la prețuri accesibile. E bine să urmărești magazinele online de fashion care vin cu oferte fulger și să profiți la maxim. Marile companii fac reduceri mari în decurs de o zi sau două. E bine să fii pe fază și să reușești să comanzi din primele ore ale campaniei de reduceri pentru a te asigura că găsești exact ce îți dorești.   Cu cât cumperi mai mult în perioada de reduceri, cu atât economisești mai mult. Dacă găsești oferte la produse care se vând la număr minim de bucăți, organizează o achiziție de grup.

Există momentul ideal pentru a face cumpărături la reducere?

  • Îți place să cumperi haine ca o bună metodă de relaxare. Totuși îți dorești să găsești cele mai bune oferte și să profiți la maxim de ele. Nu trebuie să aștepți Black Friday pentru a găsi oferte grozave. Iată ce poti să faci ca sa fii prima persoană care profită la maxim de oferte:
  • Unele magazine reorganizează stocurile în seara de joi. Produsele care vor fi la reducere în weekend, vor fi marcate din timp. Pentru a evita haosul din weekend, joi seara este momentul ideal de cumpărături la reducere.
  • Evită să faci cumpărături în plin sezon sau în prima perioadă de lansare a unei noi colecții. Momentul ideal de achiziție este după 6-8 săptămâni, pentru a beneficia de prețul scăzut. Trebuie să ai în considerare și riscul așteptării, produsele populare sau mărimile cele mai căutate să nu mai fie disponibile.
  • Prețul cel mai bun este la sfârșit de sezon. Dacă ai răbdare până atunci, poți cumpăra la reducere haine fashion la preț redus. Nu uita că în modă, anotimpurile sunt diferite de sezonul calendaristic. În fashion, noul sezon începe cu aproximativ două luni înainte de schimbarea oficială a sezonului. Așa că dacă te decizi să aștepți sfârșitul sezonului pentru a achiziționa haine noi, riști să nu mai fie timpul potrivit pentru a le purta.
  • Ianuarie și februarie sunt două luni bune pentru cumpărături de haine și accesorii de toamnă și iarnă. Magazinele pun la vânzare o mulțime de articole în această perioadă a anului. În august găsești reduceri la hainele de vară, pantofii de vară și costumele de baie. Prețurile scad pe măsură ce se apropie prima lună de toamnă.
  • Încălțămintea sport are un preț bun în ianuarie, se presupune că oamenii încearcă să-și respecte rezoluțiile propuse de Anul Nou. Și luna aprilie este potrivită pentru a achiziționa pantofi sport, asta pentru că primăvara este mai caldă și oamenii încep să facă jogging în aer liber. Costumele de baie sunt la reducere în ianuarie, iar blugii sunt la ofertă în octombrie, când se încheie goana pentru cumpărăturile de la început de an școlar.

Oferte anunțate pe platformele de socializare

Marile companii de fashion sunt extrem de active pe platformele de socializare. Anunță din timp toate ofertele, reducerile și promoțiile de care sigur vrei să profiți. Iată un motiv în plus să le urmărești paginile de social media, chiar să te abonezi la newsletter. Dacă cele mai multe cumpărături de fashion le faci online, îți recomand să-ți instalezi aplicațiile marilor magazine. Acolo vei avea o imagine mai clară asupra promoțiilor. Vei afla primul care sunt reducerile și astfel nu le vei putea rata. Tehnica de a lăsa produsele în coș fără a finaliza comanda chiar funcționează în multe cazuri. Poți obține o reducere personalizată. Magazinele online vor încerca să te determine să cumperi acel produs lăsat în coș oferind o reducere. Nu întotdeauna se întâmplă așa, dar poți încerca, nu ai nimic de pierdut. Fie cumperi produsul la preț întreg câteva zile mai târziu, fie beneficiezi de reducere și așteptarea a meritat.

Cel mai des se comandă online, haine

Oamenii cumpără tot mai multe produse de fashion online. Cele mai multe cumpărături online se înregistrează în preajma sărbătorilor de iarnă pentru că oamenii evită magazinele aglomerate și vremea friguroasă. Cumpărăturile online sunt o soluție salvatoare de timp și bani. Gândește-te doar la timpul petrecut în trafic și în magazine până la evitarea aglomerației. Cel mai des se comandă online, haine, cărți și electronice. Dacă și tu cumperi haine online, e bine să ții cont de câteva aspecte ce țin de calitate și siguranță:

Brand cunoscut versus brand local sau nou

Avantajul unui brand cunoscut este că îi cunoști deja calitatea și mărimea potrivită. Poți comanda cu încredere dacă ai deja produse de la acel brand sau dacă ți-au plăcut mult în magazinul fizic. Aceasta este modalitatea de a merge la sigur. Însă la reduceri poți încerca și branduri mai puțin cunoscute, chiar și branduri locale, care merită o șansă.

Comunicare bună cu serviciul clienți

Magazinele online au un serviciu cu clienții. Solicită informații și detalii legate de un produs și analizează calitatea comunicării. Dacă nu primești un răspuns decent, clar, sau nu primești răspuns deloc, probabil ar fi mai indicat să comanzi haine din altă parte.

Recenzii lăsate de clienți

Alocă timp pentru a verifica recenziile lăsate de alți clienți. E important de văzut atât recenziile legate de calitatea hainelor, cât și modul de expediere, dar și atitudinea personalului în caz de retur.

Comandă de pe platforma care oferă cele mai multe detalii

Când comanzi produse online, ai nevoie de mai multe informații despre articolul dorit. Uită-te la poze, fii atent la detalii despre tipul de material, vezi și ghidul de mărimi. Dacă primești prea puține informații despre produs, riști să primești un produs care nu va fi pe placul tău.

Gândește-te de două ori înainte de a comanda

Ca și în cazul cumpărăturilor din magazinele fizice, gândește-te de două ori înainte de a achiziționa un produs. La prima vedere, ți se pare că ai nevoie de toate. La o analiză mai detailată, îți dai seama că poate ai ceva asemănător deja în garderobă sau ceea ce vrei să cumperi, nu se potrivește cu nimic din ceea ce ai deja. Lasă produsele în coș fără a finaliza comanda. Dacă după câteva zile, încă te mai gândești la ele, comandă-le. Dar dacă nu ți se mai par wow și necesare înseamnă că ai nevoie de altceva.

Cumpărături online în siguranță

  • Există atât de multe platforme online de shopping încât trebuie să fii foarte atent de unde comanzi. Când accesezi site-ul, e important să nu te redirecționeze spre alt site. Lânga adresa site-ului, verifică să fie un mic lacăt, atunci e safe.
  • Nu oferi mai multe date personale decât e necesar. Iar la plata cu cardul, fii atent să fie totul în regulă. Orice suspiciune ai avea, contează banca.
  • Comandă de pe site-urile care au o politică clară legată de retur. Uneori piesele vestimentare achiziționate nu ți se potrivesc perfect sau au mici defecte, sau nu sunt chiar ce ți-ai imaginat și dorești să le returnezi. Dacă magazinul nu oferă serviciul de retur, comandă din alt magazin online. Dacă sistemul de retur este prea complicat, din nou e mai bine să refuzi. Chiar dacă legea e de partea ta, nu ai timp de irosit pentru explicații și așteptarea returnării banilor prea mult timp.
  • Pentru cumpărături online, recomandarea este să folosiți card de credit. Banii sunt asigurați de bancă și tranzacțiile sunt mai sigure.

Tips&tricks shopping online

  • Dacă există mai multe articole care îți plac, comandă-le pe toate deodată pentru a nu plăti de fiecare dată costuri de transport. La o comandă mai mare, poți beneficia de o reducere sau de transport gratuit.
  • Dacă ai posibilitatea, du-te în magazinul fizic și probează piesele vestimentare pe care dorești să le comanzi online. Cu siguranță, online prețul va fi mai bun, poți chiar să ai parte de reduceri.
  • Potrivit unui studiu, ziua de marți e cea mai bună pentru shopping. Însă fiecare zi este excelentă pentru cumpărături de fashion.

Cât de mult merită să investești în haine?

Moda și hainele sunt în strânsă legătură cu bugetul. Valoarea unei piese vestimentare este dată de cât ești dispus să plătești pentru ea. Cu siguranță, te-ai uitat la anumite haine și la prețul lor și te-ai întrebat dacă merită. Îți dorești ca hainele tale să fie de calitate, cât mai trendy și să nu coste foarte mult. Aici intră în joc raportul cost/uzură/utilitate. Există cumpărători dispuși să cheltuie sume importante pentru un accesoriu sau o piesă vestimentară pe care o vor purta de 1, maxim 2 ori. O astfel de piesă nu este concepută pentru a fi purtată de mai multe ori. Ea este destinată să arate lumii la ce nivel poate merge moda și statutul purtătorului. Îmbrăcămintea este puternic asociată cu banii. Fiecare piesă pe care o cumperi, ar trebui privită ca o investiție!

Se naște întrebarea, trebuie să cumperi haine scumpe?

Factorul preț Întotdeauna când găsești ceva care să-ți placă, inevitabil te interesează și prețul. Ajungi să te întrebi dacă acea haină merită. Răspunsul este da și nu. Pe de o parte, întreabă-te de ce un articol este atât de ieftin. Poate însemna calitate slabă, croi prost, nu e bine conceput, incomod, nu rezistă în timp. Factorul calitate Pe de altă parte, dacă un produs e prea scump, te vei întreba de ce costă atâta. Aici este vorba de țesături de calitate superioară, o lucrare atentă croită, fără defecte, un croi perfect și totuși confortabil, un model care nu iese din modă. Nu te poți aștepta să cumperi un produs de calitate și să nu se reflecte în prețul plătit. Și nu uita! Atituinea ta este la fel de importantă ca și hainele pe care alegi să le porți!

Raport cost/uzură, un factor foarte important

E simplu de calculat raportul cost/uzură și cred că îți va fi mai clar apoi cât merită să investești în haine. Împarte prețul produsului pe care dorești să-l achiziționezi la numărul de ori cât îl vei purta. Rezultatul final dorești să fie cât mai mic posibil. Merită să investești în haine pe care le porți constant și trebuie să arate bine de fiecare dată. Nu uita că piesele casual vor fi purtate mai mult, iar cele elegante vor avea un raport cost/purtare mai mare, ceea ce e de înțeles. În concluzie, factorul care stabilește dacă o piesă merită sau nu banii este versatilitatea și purtabilitatea acesteia. Ia în considerare calitatea hainei. Asigură-te că hainele noi se potrivesc cu ce ai deja în dulap. Când cumperi haine, vezi să ai un buget împărțit între ce ai nevoie și ce îți dorești. Asigură-te că ai în dressing piese care își merită banii!

Întrebări Frecvente

  • Unde găsesc vouchere de reducere?

    În acest secol al tehnologiei și informației, Internetul este cel mai bun prieten al tău. Pe Internet vei găși website-uri dedicate care adună laolaltă cupoane și coduri de reducere, vouchere, oferte și tot felul de promoții.

    Dacă însă ești un cumpărător de modă veche, află că există secțiuni speciale în reviste și ziare unde se găsesc cupoane de reducere. Acestea pot fi decupate și folosite în magazinele fizice, reducerea fiind aplicată la casele de marcat.

     

  • Cum sa aplic coduri de reducere?

    Pe Internet, există extensii de browser gratuite care fac viața ușoară tuturor cumpărătorilor. Acestea caută și aplică automat codurile de reducere atunci când îți finalizezi comanda.

    Un exemplu de extensie gratuită de browser este Discount.ro. Extensia te anunță la check-out dacă a găsit cupoane valide pentru produsele dorite din coșul de cumpărături și este compatibil cu sute de magazine partenere.

  • Cum să profit mereu de cel mai bun preț?

    O soluție pentru a avea mereu parte de cel mai mic preț ar fi acela de a-ți adăuga produsele dorite la “Favorite” sau în “Wishlist”. În acest fel, website-ul de pe care dorești să achiziționezi produsul te va notifica atunci când articolele preferate vor fi la reducere.

    O altă sugestie pentru a profita la maxim de reducerile de preț ar fi aceea de a cumpăra produsele mult visate în timpul unei campanii promoționale. Cele mai multe magazine online și fizice vin cu reducrei masive în perioade precum Black Friday, Ziua Femeii, Valentine’s Day, s.a.m.d.

  • Pot economisi timp făcând cumpărături online?

    Poți economisi o grămadă de timp atunci când faci cumpărături online deoarece:

    • Nu ești nevoit să bați drumul până la magazinul fizic și să prospectezi confuz ofertele de pe rafturi.

    • Poți face cumpărături oricând dorești. Magazinele online sunt permanent deschise.

    • În momentul în care navighezi pe un magazin online, poți găși ceea ce îți dorești mult mai rapid decât dacă ai căuta activ din raion în raion într-un centru comercial.

    • Achizițiile care implică tranzacții pur electronice pot fi finalizate în câteva secunde. În cazul unei comenzi online, primești confirmarea plății și comenzii în mai puțin de un minut.

  • Pot afla suficiente informații despre produsul pe care intenționez să îl cumpăr?

    Nivelul de informații pe care îl obții cu privire la fiecare produs variază enorm de la un website la altul. Dacă vei merge pe un website la secțiunea “Descriere”, vei învăța probabil mai multe despre un articol decât ai putea afla discutând cu un agent de vânzări dintr-un magazin obișnuit.

    În loc să ai de-a face cu un vânzător care cu greu cunoaște ce produse are sub tejghea, pe un website o să găsești o prezentare amplă a produselor, cu liste de caracteristici, beneficii și recenzii de la alți clienți. Nu toate magazinele online adună astfel de informații, însă cele mai bune o fac. Cumpărătorii online, în general, sunt mai bine informați decât omologii lor împătimiți de mall-uri.

  • Care sunt semnele că un magazin online este de încredere?

    Majoritatea magazinelor online doresc crearea fidelizarii îndelungate a clienților. De aceea, este important ca un magazin online să prezinte cât mai multe dintre următoarele caracteristici:

    • Un aspect profesional, cu zone clar delimitate pentru meniuri și informații despre produs;

    • O casetă de “Căutare” pe fiecare pagină;

    • O listă cu categoriile importante de produse pe prima pagină;

    • Informații precise despre plasarea comenzii, posibilitățile de livrare și întrebări frecvente;

    • Fotografii clare;

    • Descrieri detaliate ale produselor, cu caracteristici și beneficii, specificații și recenzii;

    • Comandă sigură, astfel încât să puteți furniza cu încredere informații personale către sistemele electronice ale magazinului;

    • Modalitate vizibilă de a trimite e-mail echipei de serviciu pentru clienți, cum ar fi un buton “Contactați-ne”

    Când magazinele online încorporează aceste caracteristici, clienții capătă sentimentul transparenței și profesionalismului.

  • Ce pot face pentru a evita fraudele în timp ce fac cumparaturi online?

    Când faci cumpărături online, folosește-te de același simț critic pe care îl practici și atunci când faci cumpărături într-un magazin fizic. Dacă oferta pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil este ceva greșit la mijloc.

    Există câteva semne la care trebuie să fii atent în lumea online-ului. Iată câteva dintre sugestiile noastre pentru prudență în analizarea unui magazin online:

    • Asigură-te că magazinul are postat un număr de telefon și o adresă de e-mail;

    • Asigură-te că ai intrat într-o zonă de cumpărături sigură. Ar trebui să vezi o alertă că intri într-o zonă nesecurizată; linia de adresă ar trebui să înceapă cu https (nu doar http). Dacă ai îndoieli cu privire la securitate, părăsește acel website.

    • Fii atent la încercările gratuite. Asigură-te că ai de-a face cu o companie pe care o recunoșțiuna cu care poți lua legătura direct, dacă ai o plângere. Asigură-te că magazinul nu transformă perioada de încercare gratuită într-un abonament surpriză, cu taxe pe factură cardului dvs;

    • Nu furniza niciodată numărul cardului de credit. Nicio afacere legitimă nu solicită aceste date prin Internet.

    • Nu răspunde niciodată la e-mailuri nedorite. Când ai îndoieli cu privire la un e-mail, cel mai bine ar fi  îl ștergi.

    • Obține informații complete despre produs și salvează-le înainte de a comandă: descrierea produsului, prețul total, dată livrării, politică de retur și orice garanții.