inchide meniu
Cum să economisești substanțial la cumpărături pentru începutul de an școlar

Cum să economisești substanțial la cumpărături pentru începutul de an școlar

Fiecare început de septembrie vine pentru cei mai mulți părinți români cu entuziasm, dar si cu o adevarata provocare financiara: cumparaturile de început de scoala. Cu manuale, rechizite și îmbrăcăminte nouă pe lista de cumpărături neprevazute, cheltuielile pot crește rapid. Cu toate acestea,  există câteva strategii ingenioase  si modalități simple prin care poți să faci economii semnificative folosind coduri de reducere online pe site-uri renumite precum libris.ro, carturesti.ro, librex.ro și bookzone.ro. Iată câteva sfaturi utile pentru shopping inteligent la începutul anului școlar:

1. Planifică din timp

Începe cu o planificare anticipată. Stabilește un buget și fă o listă cu toate lucrurile de care copilul tău are nevoie. În acest fel, vei evita achizițiile de impuls și te vei putea concentra pe ceea ce este cu adevărat necesar.

2. Monitorizează site-urile pentru oferte

Înainte de a începe cumpărăturile, verifică site-urile precum libris.ro sau carturesti.ro. Adesea, acestea oferă coduri promoționale și reduceri substanțiale pentru manuale și alte rechizite școlare. La librex.ro, de exemplu, este posibil să găsești seturi de rechizite la prețuri avantajoase, iar pe bookzone.ro sunt adesea promoții la literatură suplimentară. In acelasi timp, nu uita sa urmărești conturile de social media ale brandurilor preferate pentru concursuri sau coduri de reducere promovate ocazional. Merită să participi pentru șanse suplimentare de economii.

3. Abonează-te la newslettere

Majoritatea site-urilor au opțiuni de abonare la newsletter. Prin înscriere, vei primi direct în inboxul tău cele mai noi oferte și coduri de discount. Abonează-te la newsletterele librăriilor online precum Libris, Carturești sau Bookzone pentru a primi coduri promoționale exclusive pentru abonați.

4. Utilizează codurile de reducere

Codurile de reducere sunt adevărate comori pentru părinții care doresc să economisească. După ce ai adăugat produsele în coș, înainte de finalizarea comenzii, caută o secțiune în care să poți introduce un cod promoțional. O reducere de 10-15% poate părea mică, dar aceasta se adună rapid, mai ales când cumperi mai multe produse.

5. Compară prețurile

Nu te limita la un singur site. Cu cât compari mai multe opțiuni, cu atât ai mai multe șanse de a găsi cele mai bune oferte. Diferența de preț între carturesti.ro și librex.ro, de exemplu, poate fi substantială, în special atunci când vine vorba de cumpărături mari. Acelasi lucru se aplica si in cazul hypermarketurilor precum Auchan sau Carrefour, unde ar trebui sa comparati prețurile. Adesea poți găsi oferte speciale în funcție de brandul preferat.

6. Cumpără în seturi sau pachete

Multe site-uri oferă seturi de rechizite sau pachete de cărți la prețuri reduse. De exemplu, în loc să cumperi fiecare manual în parte, caută pachete care includ mai multe manuale. Acestea sunt adesea mai ieftine decât atunci când le cumperi separat.

7. Reutilizează și reciclează

Nu fiecare lucru trebuie să fie nou. Înainte de a cumpăra, verifică dacă mai ai acasă rechizite nefolosite de anul trecut. Acest lucru nu doar că te ajută să economisești bani, dar este și un gest eco-friendly.

Concluzie

Întoarcerea in bancile scolii reprezinta un moment special pentru fiecare copil, insa acest lucru nu trebuie să devina o povară financiară pentru părinți. Cu o planificare adecvată și o strategie inteligentă, se pot face cumpărături eficiente și economice. Îmbinând resursele online cu abordarea tradițională, șansa de a face economii crește considerabil. Așa că, înainte de a deschide portofelul, fă-ți temele și verifică disponibilitatea codurilor de reducere si vei fi surprins de cât poți economisi cu un efort minim! Bucurați-vă alături de copii de provocările anului ce vine, fără grija bugetului!