inchide meniu
Cele mai bune drujbe din 2023: Performanțe și caracteristici

Cele mai bune drujbe din 2023: Performanțe și caracteristici

1. Introducere

O drujbă nu este doar o unealtă de grădinărit, ci un aliat de nădejde pentru cei care lucrează în domeniul silvic, dar și pentru amatorii de grădinărit sau bricolaj. Acest echipament este esențial pentru curățarea și întreținerea spațiilor verzi. În 2023, tehnologia și inovația au adus drujbele la un nivel superior, făcându-le mai eficiente și mai prietenoase cu utilizatorul. Dacă te gândești să achiziționezi una sau pur și simplu vrei să te informezi, acest articol îți va oferi toate detaliile necesare.

2. Ce este o drujbă și la ce se folosește

O drujbă este un instrument de tăiat motorizat, folosit în principal pentru tăierea lemnului sau a crengilor groase. Acest dispozitiv mecanic prevăzut cu un lanț metalic rotativ cu dinți ascuțiți, alimentat cu benzină sau electricitate. Deși este adesea asociată cu profesioniștii din domeniul forestier, drujba a devenit un instrument des întâlnit și în gospodăriile obișnuite, datorită versatilității și eficienței sale.

Tipuri de drujbe

Există mai multe tipuri de drujbe, fiecare adaptată unor nevoi specifice:

 • Drujbe electrice: Acestea sunt mai silentioase, funcționează conectate la o sursă de curent și sunt ideale pentru utilizările ocazionale, în special în grădină sau pentru bricolaj.
 • Drujbe pe benzină: Sunt cele mai populare, având o putere si o autonomie mai mare și sunt potrivite pentru lucrări intensive și profesionale.
 • Drujbe cu acumulator: Combina portabilitatea cu eficiența, fiind ușor de folosit fără constrângerile unui cablu sau necesitatea alimentării cu carburant.

3. Caracteristici de care să ții cont

Atunci când alegi o drujbă, este esențial să ții cont de câteva caracteristici:

 • Puterea: Acest metric indică capacitatea de tăiere a drujbei. Pentru lucrări casnice, o drujbă de putere medie este suficientă. În funcție de putere, drujbele se împart în use home, semi-pro și profesionale. Cele mai performante sunt cele profesionale, de peste 3 CP.
 • Greutatea: Dacă o vei folosi frecvent, alege un model mai ușor pentru a evita oboseala.
 • Sistemul anti-vibrații: O caracteristică importantă, mai ales pentru utilizările îndelungate.
 • Destinația de utilizare: Dacă ai nevoie de drujbă pentru munci casnice, o drujbă de dimensiuni medii este suficientă. Pentru lucrări mai complexe, este indicată o drujbă profesională.
 • Tipul de motor: Drujbele pe benzină sunt puternice și adecvate pentru tăieri intense. Drujbele electrice sunt mai silențioase și mai ușor de întreținut, fiind potrivite pentru uz casnic.
 • Lungimea șinei: O șină mai lungă permite tăierea trunchiurilor mai groase, dar poate fi mai greu de manevrat. Alege în funcție de ce vei tăia cel mai des.

4. Magazinele din România unde poți achiziționa drujbe

În România, există numeroase magazine specializate de unde poți achiziționa o drujbă. Printre cele mai cunoscute se numără eMag, Altex, Dedeman sau Brico Depot. În plus, multe dintre aceste magazine oferă coduri de reducere sau promoții, în special în perioadele de sezon, făcând achiziția unei drujbe și mai accesibilă.

5. Cele mai bune branduri de drujbe din 2023

Dacă vorbim despre branduri, există câteva nume care domină piața:
 1. Stihl: Recunoscut pentru durabilitate și performanță, Stihl rămâne unul dintre cele mai populare branduri.
 2. Husqvarna: Cu o tradiție îndelungată în fabricarea drujbelor, oferă o gamă largă de modele pentru toate nevoile.
 3. Makita: Cunoscut pentru instrumentele sale electrice, Makita a intrat puternic și pe piața drujbelor, oferind modele atât electrice, cât și pe benzină.
 4. Bosch: Drujbe electrice SilentPlus cu tehnologie avansată.
 5. Einhell: Drujbe accesibile ca preț, dar eficiente.
 6. Oleo-Mac: Italiană, motoare fiabile chiar și la solicitări mari.
 7. Milwaukee: Drujbe compacte și versatile pentru uz casnic.
 

Recomandări de produs

 
 1. Drujba Husqvarna 450 II: Este o drujbă semi-profesională, puternică, dar ușor de manevrat. Motorul pe benzină asigură o tăiere rapidă și eficientă.
 2. Drujba Stihl MS 180: Acest model este ideal pentru cei care au nevoie de o drujbă pentru uz casnic. Este compactă, ușoară și foarte eficientă.
 3. Drujba Makita UC4041A: Este o drujbă electrică, recomandată pentru lucrări de grădinărit sau bricolaj. Silențioasă și ușor de întreținut, este o alegere excelentă pentru cei care doresc un instrument eficient, fără a se confrunta cu mentenanța unei drujbe pe benzină.

6. Concluzie

Alegerea unei drujbe nu trebuie să fie complicată. Ținând cont de nevoile tale, de buget și de sfaturile de mai sus, cu siguranță vei putea găsi modelul perfect. Alege o drujbă de la un brand de top, alimentarea și puterea în funcție de nevoile tale, pentru a te bucura de performanță maximă și siguranță în exploatare. În 2023, piața oferă o varietate mare de drujbe, adaptate tuturor nevoilor și bugetelor. Cu o documentare atentă și, de ce nu, profitând de codurile de reducere disponibile, te poți asigura că vei face cea mai bună alegere.