inchide meniu
Care este momentul oportun pentru a utiliza coduri de reducere?

Care este momentul oportun pentru a utiliza coduri de reducere?

În postura de cumpărători avizi, codurile promoționale reprezintă un aspect important în realizarea unor achiziții inspirate. De-a lungul anilor, s-a dovedit că există momente strategice în care aceste coduri de reducere își maximizează valoarea. Sincronizarea poate face diferența între a obține un discount decent și a face o adevărată afacere. Mai jos am pregătit un articol cu perioadele în care merită cel mai mult să utilizezi codurile promoționale pentru cumpărături avantajoase.

1. Black Friday și Cyber Monday

Perioada de Black Friday reprezintă probabil apogeul codurilor de reducere. Magazinele lansează vouchere speciale chiar și pentru întreaga colecție, nu doar la articolele promoționale. Anul trecut, pe About You au putut fi utilizate coduri de 10-15% reducere valabile atât pe site, cât și în aplicație, concomitent cu promoțiile de Black Friday. Așadar, Black Friday este momentul ideal pentru a utiliza cât mai multe coduri promoționale și a profita la maximum de discounturi. Trebuie să fii rapid însă, pentru că multe coduri se epuizează în primele ore!

2. Începutul de sezon

O altă perioadă propice pentru coduri de reducere este debutul unui nou sezon. Spre exemplu, poți găsi oferte excelente la articole de primăvară-vară în luna februarie la branduri precum Answear sau Modivo. Reducerile ajung și până la 50% la unele piese, pentru a elimina produsele din stocurile vechi înainte de apariția noilor colecții. Este o ocazie perfectă să faci achiziții la prețuri imbatabile înaintea sezonului.

3. Finalul de sezon

Similar, codurile promoționale abundă la final de sezon, când magazinele vor să epuizeze stocurile. De exemplu, poți să achiziționezi încălțăminte de vară la prețuri convenabile în luna august, chiar înainte de colecția de toamnă. Așadar, merită să profiți de reducerile de final de sezon estival sau iarna, când poți face adevărate afaceri la articolele rămase. Cu puțin noroc, poți chiar să îți completezi garderoba pentru anul viitor!

4. Reduceri Back-to-School

Perioada de întoarcere la școală, din august până în septembrie, este plină de reduceri pentru rechizite, îmbrăcăminte și tehnologie. Părinții și studenții pot profita de codurile de reducere pentru a achiziționa laptopuri, tablete, ghiozdane și materiale școlare la prețuri mai mici.

5. 1-3 zile înainte de sărbători

În ultimele zile premergătoare unor sărbători precum Crăciunul, magazinele lansează deseori coduri promoționale de tipul “last minute”. Acestea sunt menite să mai atragă rapid cumpărători indeciși cu reduceri tentante. Anul trecut, chiar în ajunul Crăciunului, la Answear puteai să aplici coduri de reducere de până la 25% pentru ultimele cadouri. Poți profita de aceste oferte de ultim moment pentru a face achiziții convenabile.

6. Zile aniversare sau clienți VIP

O altă situație în care poți captura coduri promoționale generoase sunt aniversările de magazine online. About You a sărbătorit recent 3 ani de la lansarea pe piața din Romania printr-o campanie cu reduceri la mii de produse de până la 70%. De asemenea, unele branduri oferă coduri dedicate clienților VIP, pe care le trimit prin email sau în contul de client. Deci merită să profiți de statutul special pentru extra economii. Așadar, momentele strategice fac diferența în utilizarea cu succes a codurilor de reducere, Black Friday, începutul și finalul de sezon, sărbătorile sau aniversările fiind doar câteva din oportunitățile de a maximiza discounturile. Cu puțină organizare, poți prinde cele mai profitabile vouchere și coduri de reducere pentru tine.

Concluzie

Codurile de reducere sezoniere sunt instrumente puternice care, folosite în momentul potrivit, pot aduce economii semnificative. Pentru a profita la maximum de aceste oportunități, este esențial să vă planificați cumpărăturile și să fiți la curent cu cele mai noi oferte. Cu o abordare strategică și o atenție asupra tendințelor sezoniere, puteți transforma fiecare cumpărătură într-o ocazie de economisire. Înarmat cu informații și cu codurile potrivite, veți fi pregătit să faceți cele mai inteligente achiziții indiferent de sezon.

Întrebări Frecvente

 • Ce reprezintă perioada de Black Friday şi de ce este cea mai bună pentru coduri promoţionale?

  Black Friday reprezintă vârful anului în ceea ce priveşte codurile promoţionale şi reducerile online. Magazinele lansează vouchere speciale chiar şi pentru toată colecţia, nu doar la articolele promoţionale. Este momentul ideal pentru a profita la maximum de discounturi.

 • De ce merită să folosesc coduri promoţionale la începutul unui nou sezon?

  La începutul unui nou sezon, spre exemplu primăvară-vară, magazinele aplică reduceri mari la stocurile vechi pentru a face loc noilor colecţii. Poţi găsi articole la preţuri foarte convenabile înainte de noul sezon.

 • Ce tip de coduri promoţionale găsesc la finalul unui sezon?

  La final de sezon magazinele vor să epuizeze stocurile, astfel că vei găsi deseori coduri promoţionale generoase la articolele rămase. Poţi chiar completa garderoba pentru anul viitor cu reduceri de până la 50-70%.

 • De ce merită să folosesc coduri promoţionale cu 1-3 zile înainte de sărbători?

  Chiar înainte de sărbători precum Crăciunul, magazinele lansează coduri promoţionale de tipul “last minute” pentru a atrage rapid cumpărătorii. Sunt ocazii bune pentru cadouri de sărbători la preţuri convenabile.

 • În ce alte situaţii pot găsi coduri promoţionale avantajoase?

  Cu ocazia aniversării unor magazine sau pentru clienţii VIP, brandurile oferă deseori coduri promoţionale speciale, prin email sau în contul de client. Merita să profiţi de aceste ocazii unice.